En opskrift på butter chicken med svampe fra Maria Engbjergs restaurant. Så lækker, at den var på menukortet i to år under lockdown.
Antal portioner: Til 4 personer
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Forvarm ovnen til 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
Rens svampene med et stykke fugtig køkkenrulle. Brug to gafler til at rive stilkene og hætterne i trevler, kom det på bagepladen, og vend det med 1 spsk. af olien, paprika, salt, cayennepeber og hvidløg.
Sæt pladen i ovnen, og lad det bage i 20 minutter, eller indtil svampene er en smule sprøde og brune i kanterne.
Varm en stor gryde op til medium varme. Tilsæt kokosolie, og steg løget mørt her i ca. 5 min.
Tilsæt hvidløg og alle krydderierne, vend det grundigt rundt og lad dem stege med i et minut.
Hæld kokosmælken i og lad det koge et par minutter. Tilsæt hakkede tomater, vend det sammen og lad det så stå og småkoge i 15 min.
Vend til sidst de bagte kejserhatte i og vend dem rundt i saucen.
Server butter chicken drysset med nigellafrø, chili og koriander med ris og naanbrød som tilbehør.