Liv

Camille Jones: “Jeg måtte omdefinere min drøm”

27. april 2015

Det biologiske ur tikkede for sangerinden Camille Jones, der altid har vidst, hun ville have børn. Hun havde ingen kæreste, og da hun nærmede sig de 40 år, valgte hun at få barn alene. Nu er hun lykkelig, enlig mor til sin seks måneder gamle søn.

I september 2012 sagde Camille Jones i et interview i Femina, at hun hellere ville have børn alene end med den forkerte mand. Og sådan blev det. I oktober fik hun sønnen Eddie Bo, opkaldt efter hendes far, Edward Jones og broren Jens Bo, der også er musiker.

Mens hun gik gravid, indspillede hun også et nyt album, der udkommer til sommer. På det kommende album, der er en mere afdæmpet udgave af Camille Jones, end vi kender hende fra hårdtpumpede club-numre som ”The Creeps” og ”Sjus,” finder man bl.a. nummeret ”All that matters,” der er indspillet, inden hun fødte, men som giver rigtig god mening for hende nu, hvor hun er blevet mor.

– Det er et nummer, som handler om at træffe nogle beslutninger og om det, der er ved at ske, den rejse jeg forestillede mig, det ville blive. Af gode grunde vidste jeg ikke, hvordan rejsen ville ende, men hold da op hvor det falder på plads, når jeg hører nummeret her bagefter. De følelser, jeg beskriver, og sætninger, som handler om, at vi ikke ved hvad, der ligger ude i fremtiden. Vi må bare tage det et skridt ad gangen. Det skal nok gå, og hvis det ikke går, skal det nok gå alligevel. Den ro, der er i den sang, den ro er der også i mig og i det valg, jeg har truffet.

 

Tidligt ude efter barnepige

Siden Camille Jones fik sin søn, har hun både været mor og arbejdet med albummet, så hun ansatte tidligt barnepigen Rose, så sønnen kunne vænne sig til hende fra begyndelsen. For med et nyt album følger spillejob.

– Jeg har ikke noget problem med, at han skal passes lørdag aften og nat, når jeg skal ud at spille, det er en del af det at være mit barn.

Camille Jones har også lavet en aftale med sin nabo og hendes teenagedatter, der passer Eddie Bo hver tirsdag i halvanden time, mens Camille går over i et nærliggende træningscenter og motionerer.

– Jeg er ikke langt væk, så selv om han skulle blive utilfreds, kommer jeg snart tilbage. Og ellers kan de få fat i mig, så er jeg hjemme i løbet af fem minutter.

Kommer fra kernefamilie

Camille Jones kommer selv fra en kernefamilie. Hun er vokset op i Aarhus med sine forældre, der har været gift i 47 år, og fire brødre, hvoraf de to bor i USA. Hun gik på Aarhus Friskole, der var musikorienteret, og hun har egentlig altid vidst, hun ville lave musik. For 15 år siden udgav Camille Jones sit debutalbum, blev nomineret som årets danske sangerinde og lå i 2007 på hitlisten i USA med hittet ”The Creeps.”

– Jeg har satset alt på musikken, jeg synes ikke, man skal have en plan B. Hvis man laver noget kreativt eller kunstnerisk, må man sætte alt ind på det. Jeg troede på det, selv om jeg skrev masser af numre og udgav en hel del musik, før jeg kunne leve af det.

Hun omtaler sit barndomshjem som ”paradis på jord,” og hendes udgangspunkt var da også selv at få en kernefamilie.

– Jeg er mønsterbryderen i familien, og jeg er ikke særlig pjattet med at være det. Det er ikke noget, jeg stræber efter. Jeg er ikke bange for den klassiske, romantiske drøm, jeg synes, den lyder enormt fed. Men jeg måtte bare omdefinere mine drømme, og det tog noget tid, siger Camille Jones, der har haft flere forhold, som bare ikke har ført til, at der kom børn.

 

Har altid drømt om at blive mor

Hun har aldrig tænkt, at fordi hun ikke havde en kæreste, var det meningen, hun ikke skulle være mor.

– Jeg har altid vidst, jeg ville være mor, det har jeg ikke været i tvivl om. Da jeg syntes, tiden var inde, var min situation, at jeg ikke havde en kæreste. Så det var et bevidst valg, jeg tog for to år siden. Jeg var 39 år, og jeg vidste, jeg ikke ville blive mere klar, selv om jeg tog mere tilløb. Men det var da en kæmpe beslutning at gøre det så bevidst.

– Jeg tænkte da undervejs: ”Tænk hvis det ikke kan lade sig gøre,” men jeg tænkte også, der var andet indhold i livet, hvis det ikke lykkedes, siger Camille Jones, der kun har fået positive reaktioner på sit valg om at få barn alene, og hun kan heller ikke selv se noget negativt ved det.

– Jeg har selv været den, der har været mest skeptisk. Jeg har været bekymret for, om jeg kunne rumme opgaven. Ikke det praktiske, det skræmmer mig ikke, men nærheden, som det kræver, den vidste jeg ikke, om jeg havde i mig. Men det havde jeg! Jeg kan ikke engang forestille mig, det skulle være anderledes, end det er nu. Jeg synes virkelig, glasset er halvt fyldt, ikke halvt tomt.

 

Taknemmelig over rollen

– Jeg kan huske, at jeg sad i min seng en aften og tænkte: ”Du skal være rigtig glad. Du har kun fået noget, der er ikke noget, der er blevet taget fra dig. Jeg vil have max ud af mit liv, og det er måden, man kigger på det på. Jeg kan kun se, det er godt.

Camille Jones siger, hun godt er klar over, der kommer nogle udfordringer, og hun har f.eks. skrevet sin søn op i en skovbørnehave, der kører fra Frederiksberg, hvor de bor, ud til en forstad nord for København og desuden har mange mandlige medarbejdere. På den måde vil Eddie Bo få noget mandligt samvær, som han ellers ikke har til dagligt.

– Der er ikke nogen udfordringer, man ikke kan løse. Jeg vil i hvert fald påtage mig den opgave at prøve, siger Camille og tilføjer, at der også kan være fordele ved at være alene-forælder.

– Man slipper jo for at have nogle forventninger til et andet menneske, der måske ikke bliver indfriet. Ikke dermed sagt, man skal gå gennem livet uden at have forventninger til andre, men når nu min situation er, som den er, kan jeg godt se fordelene også.

 

Elsker kulhydrater

Camille Jones er ikke afvisende over for tanken om at få søskende til sin søn.

– Meeeen – tik, tak, tik, tak, det er jo en beslutning, jeg skal træffe snart, siger hun.

Hun tog ikke specielle forholdsregler op til og under graviditeten, bortset fra at holde op med at drikke rødvin. Hun har altid dyrket meget motion, og hun spiser sundt – på sin egen måde.

– Jeg elsker kulhydrater. Jeg kan sagtens spise ris med pasta og så lidt brød til. Jeg lever generelt sundt, men den der fanatiske kostbølge, som er meget, meget præsent, interesserer mig ikke så meget. Det er ikke det, jeg forstår ved at være sund. Jeg tror ikke, det er sundt at holde sig fra et stykke chokolade til aftenkaffen, hvis man bliver glad af det. Jeg elsker svinekød, og jeg er ikke fedtforskrækket, men jeg har mine små regler for, hvordan jeg holder mig forholdsvis slank. Hvis jeg synes, jeg har taget lidt på, spiser jeg bare mindre et stykke tid.

 

En frisk alderdom er et must

Camille Jones er ikke bekymret for udsigten til at være 60 år, når hendes søn er 20.

– Dels kan jeg ikke bruge det til noget, dels føler jeg mig ret fit for fight. Men jeg har sagt til min bror og min far: ”Vil I ikke nok passe på jer selv? I skal jo se ham vokse op!” Men okay, når min søn er 20, vil min far være 101, så… Men hvem ved? Han har lige udgivet et nyt album!

Camille skal hjem til Eddie Bo. Sidste weekend havde hun aftalt at gå ud til middag med nogle venner. Men hun opdagede, hun hellere ville være sammen med sin søn. Så barnepigen blev sendt hjem, og middagen blev i stedet holdt hos Camille. For det er ikke en begrænsning at være alenemor. I hvert fald ikke for Camille Jones.

– Han skal også med på skiferie, lige så snart han kan, siger hun med et smil.

 

Billedlokationer

Vi fotograferede i Botanisk Have og på Central Hotel & Café i København.

Kort om Camille Jones

Født 25. juni 1973 i Skanderborg.

Opvokset i Aarhus og gik på Århus Friskole.

Datter af jazzmusikeren Ed Jones.

Har fire brødre, to i USA og to i Danmark.

Debuterede i 2000 med singlen ”Nothing Comes from Nothing” fra albummet ”Camille Jones,” der indbragte hende en nominering som Årets Danske Sangerinde til Danish Music Awards i 2001.

Sangen ”The Creeps” blev hendes første store hit. Den lå i en remix-version på en trettendeplads på den amerikanske Billboard-hitliste, Hot Dance Club Songs, foran bl.a. Madonna og lå også på Top 10 i England.

Aktuel med nyt album til sommer.

 

Forrige artikelÆggewrap med spidskålsfyld og laks

Næste artikelSkadedyr: Det levende skab!