Nyheder

Charlotte Bircow: Vi behandler os
selv værre end hunde

16. juni 2009

Ville du tvinge din hund til at være otte timer på et kontor og nægte den vand og god mad? Men den slags byder vi os selv. I ny bog opfordrer Charlotte Bircow danskerne til at passe bedre på sig selv.

Med baller af stål og iført benvarmere og g-streng indtog hun i starten af halvfemserne de danske stuer med sine motionsvideoer. Landet over svedte danskerne igennem til synet af en storheppende fitnessinstruktør.

Charlotte Bircow var halvfemsernes ukronede fitnessdronning.

Nu er hun aktuel med bogen “Vilje af stål – tænk, træn og spis dig til overskud og energi.” Den ydre fitness, de opstrammede balder og spændstige mavemuskler er blevet suppleret med såkaldt mental fitness i det Bircow'ske træningsunivers.

Krop og hoved er ét

Når Charlotte Bircow netop nu vælger at fokusere på den indre helse, er det fordi, hun har fået øjnene op for den samlede velvære, siger hun:

“I løbet af de senere år, er jeg gået mere ind i den mentale fitness. For krop og hoved er jo ikke adskilt.”

I “Vilje af stål – tænk, træn og spis dig til overskud og energi” guider Charlotte Bircow læserne til et mere positivt livssyn udfra tesen, at man selv har ansvaret for sin egen succes:

“I min bog giver jeg en række værktøjer til at folk får mere overskud. Blandt rådene er at sove nok, trække vejret dybt og spise rigtigt,” siger hun til FRI.dk

20 % synd er okay

For Charlotte Bircow er det et must, at man behandler sin krop sundt, men hun mener samtidig, at man skal bevare en realistisk føling med, hvad man spiser.

Derfor lever hun udfra en strategi, hun kalder “80/20-livsstilen”, hvor man som hovedregel lever sundt 80 procent af tiden, mens man de resterende 20 procent af tiden gerne må skeje lidt ud kaloriemæssigt:

“Det er jo i orden med en ugentlig slikdag, og det er for kedeligt, hvis mad altid skal være fedtfattigt og trist at se på. Mad skal smage godt og se godt ud, men der skal være en balance. Og for mig har jeg fundet den ved 80/20-livsstilen.”

Hunde har det bedre end mennesker

Selvom det ifølge Charlotte Bircow er i orden at leve usundt engang imellem, mener hun, at mange mennesker behandler deres kroppe alt for dårligt:

“De færreste af os ville behandle en hund, som vi behandler os selv. Vi kunne aldrig finde på at spærre en hund inde på et kontor uden adgang til drikkevand en hel dag. Men det er ofte, hvad vi udsætter os selv for,” fortæller hun.

Uden frisk luft, daglig motion og god kost mener Charlotte Bircow ikke, man kan få den succes, man ønsker.

Vi skal finde troen på os selv

Og netop succesen og de personlige mål er det, man skal gå efter, mener hun:

“Men hidtil er menneskets personlige succes blevet målt på de ydre ting såsom store biler og høj indkomst. Vi har med andre ord spejlet os i andres syn på vores succes,” siger hun.

“Så der har rettere været tale om “andreværd” – altså andres syn på vores værd – end om egentligt selvværd. Men vi har brug for at finde frem til vores selvværd.”

Ifølge Charlotte Bircow kan man nå langt, hvis man fokuserer på muligheder og ikke på begrænsninger. På den måde, mener hun, at den personlige succes kan blive komplet:

“Alle mennesker har et stort potentiale – derfor kan alle mennesker lykkes med det, de gerne vil.”

Kilde: fri.dk

(oprettet 18. juni 2009)

Forrige artikelFerieglade danskere gi’r pokker i influenzaen

Næste artikelFor højt blodtryk – hypertension

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.