Mad

Chia – propfulde af sundhed

6. april 2015

Chiafrø er fulde af næringsstoffer, og så er de utroligt lette at smugle med i meget almindeligt mad. Faktisk kan de tilføje flere gode kvaliteter end bare næring.

Det lille frø syner ikke af meget. Men faktisk er chia rimelig unikt – især når det kommer til indholdet af næringsstoffer.

Chiafrø indeholder omega 3-fedtsyrer, og så har det masser af kostfibre i sig – fire gange mere end i hørfrø. Mange bruger da også frøet i lighed med hørfrø: Som et godt mavetilskud, der holder tarmene i form. Det høje antal kostfibre, omega 3 og andre næringsstoffer har ligeledes en positiv virkning på huden og et stabilt blodsukker.

Men du kan også med fordel bruge chia i bagværk og anden madlavning, da frøenes evne til at suge fugt til sig gør, at f.eks. brød ikke tørrer nær så hurtigt ud.

Når det kommer til antioxidanter, kalk og proteiner, giver chiafrø både flere grøntsager og andre kerner baghjul. Men er du stadig i tvivl om, hvor du kan bruge chia, får du her en håndfuld lækre opskrifter med masser af næring og chia.

Her finder du spændende opskrifter, hvor du kan bruge chiafrø:

Wrap med kylling, tranebær og mandler

Pitabrød med kylling og mangochutney dressing

Rodfrugtpostej

Glutenfri chia-crackers

Jordbær Iskiate Smoothie

Burgerboller med Chiafrø

Forrige artikelBurgerboller med Chiafrø

Næste artikelNaturligt gravid?