Opskrifter

Chili sin carne – RawFood

26. januar 2010

Normalt er Chiliretter tunge sager med kraftige krydderier. Denne er uden kød og helt rå, men stadig med saft og kraft.

880 g spiret byg (ligget i blød 6 timer og spiret i 12-24 timer) 10 tomater 1 grøn peber 1 majskolbe, majskornene skåret af

1 dl olivenolie 2 pressede appelsiner 1 rødløg 250 g dadler 250 g soltørrede tomater 1 rødløg 4 fed hvidløg 2 dl vand 1 chili 1 tsk. karry 1 spsk Bragg Liquid Aminos, Nama soja eller soja sauce cayennepeber uopvarmet honning salt

Blend dadler, løg, soltørrede tomater, karry, chili, honning, hvidløg og lidt af vandet. Smag til med cayennepeber og salt og kom resten af vandet i. Hak løget og skær den grønne peber og tomaterne i små tern og kom alle tre ting i en stor skål sammen med de spirede byg, majs, olivenolie, appelsinsaft og soja. Slut af med at røre saucen sammen med de øvrige ingredienser i den store skål. Denne ret smager simpelthen så fantastisk, at første gang jeg lavede den, spiste jeg mig mæt i smagsprøver. Jeg kunne simpelthen ikke stoppe. Det er en kæmpe portion, som holder sig fint i køleskabet i 3-5 dage.

Fra bogen “Raw Food” af Jens Casupei og Vibeke Kaupert

Forrige artikelKonfektruller – RawFood

Næste artikelTid til status – med og uden krise