Opskrifter

Choko-spelttoppe

25. september 2009

En ny variant af den gamle favorit

Lavet med den gode gamle kornsort

En portion giver ca. 55 stk.

2½ dl æggehvide

50 g rørsukker

250 g smør

revet appelsinskal

135 g rørsukker

150 g hakket chokolade

7 g kakao

175 g sigtet speltmel

275 g valset spelt

Æggehviderne piskes, og derefter røres 50 g rørsukker i. Smørret smeltes, og den revne appelsinskal røres i. Det resterende rørsukker, chokolade, kakao, sigtet speltmel og valset spelt blandes sammen. Det smeltede smør blandes derefter i. De piskede æggehvider vendes i til sidst lidt ad gangen.

Dejen sættes med to spiseskeer i toppe på bagepapir eller en smørsmurt og melet plade.

Toppene bages lyse ved 170 grader i ca. 40 minutter. De skal være let bløde, når de tages ud af ovnen, da de ved afkølingen tørrer og bliver sprøde.

Toppene kan evt. få bunden dyppet i chokolade.

Forrige artikelThors Speltbrød

Næste artikelHjemmelavet ketchup