Lavet med den gode gamle kornsort
En portion giver ca. 55 stk.
2½ dl æggehvide
50 g rørsukker
250 g smør
revet appelsinskal
135 g rørsukker
150 g hakket chokolade
7 g kakao
175 g sigtet speltmel
275 g valset spelt
Æggehviderne piskes, og derefter røres 50 g rørsukker i. Smørret smeltes, og den revne appelsinskal røres i. Det resterende rørsukker, chokolade, kakao, sigtet speltmel og valset spelt blandes sammen. Det smeltede smør blandes derefter i. De piskede æggehvider vendes i til sidst lidt ad gangen.
Dejen sættes med to spiseskeer i toppe på bagepapir eller en smørsmurt og melet plade.
Toppene bages lyse ved 170 grader i ca. 40 minutter. De skal være let bløde, når de tages ud af ovnen, da de ved afkølingen tørrer og bliver sprøde.
Toppene kan evt. få bunden dyppet i chokolade.