En god chokoladekage vækker altid lykke. Denne version er både mælkefri og vegansk, og den smager forrygende. Denne kage er bagt i en springform, men du kan sagtens tilberede den i mindre portionsforme eller i muffinforme. Chokoladekage kan også fryses.
Til 4 personer
Pynt
Pisk mandelmælk og eddike sammen. Tilsæt sukker, olivenolie og vaniljepulver og pisk grundigt. Bland melet med hævemidler, salt og kakao. Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt skiftevis halvdelen af den let afkølede chokolade og melblandingen lidt efter lidt, mens du rører. Rør eller pisk til dejen er jævn.
Hæld chokoladekagen i en smurt eller bagepapirsbeklædt springform og bag den ved 180 grader i cirka 30 minutter, til den er gennembagt.
Tag forsigtigt kagen ud af formen og stil den til afkøling på serveringsfadet. Brug det sidste af den smeltede chokolade til at brede ud over kagen. Pynt derefter med bær og frugt og frisk mynte og server.
Fra bogen ‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ af Anette Harbech Olesen, se mere på www.madforlivet.com
Forrige artikelGinkgo Biloba: Få blodet ud og vende i fingerspidserne
Næste artikelKærlighed – vores super-vitamin!