Opskrifter

Chokoladeklædte abrikoser

12. december 2013

Alternativ til julekonfekt, der er både sundere og velsmagende – og så er det let at lave!

12 stk.

Du skal bruge:

12 usvovlede abrikoser

25 g mørk chokolade med stevia eller birkesød

Lidt fint hakkede smuttede mandler

Lidt fint hakkede gojibær

Sådan gør du:

Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og dyp halvdelen af hver abrikos i chokoladen. Pynt dem med hakkede mandler og gojibær og lad dem tørre.

Tip: Usvovlede abrikoser er, som navnet siger, ikke behandlet med svovl. Svovldioxid bruges til at konservere med og til at undgå, at abrikoserne bliver brune, men det kan virke allergifremkaldende. Økologisk tørret frugt må ikke behandles med svovldioxid.

Fra bogen ‘Smager sødt’ – om gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier af Trine Vesteraa.

Forrige artikelGravides motion giver klogere børn

Næste artikelHjælp til selvhjælp: Når hormonerne raser