Alternativ til julekonfekt, der er både sundere og velsmagende – og så er det let at lave!
12 stk.
12 usvovlede abrikoser
25 g mørk chokolade med stevia eller birkesød
Lidt fint hakkede smuttede mandler
Lidt fint hakkede gojibær
Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad og dyp halvdelen af hver abrikos i chokoladen. Pynt dem med hakkede mandler og gojibær og lad dem tørre.
Tip: Usvovlede abrikoser er, som navnet siger, ikke behandlet med svovl. Svovldioxid bruges til at konservere med og til at undgå, at abrikoserne bliver brune, men det kan virke allergifremkaldende. Økologisk tørret frugt må ikke behandles med svovldioxid.
Fra bogen ‘Smager sødt’ – om gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier af Trine Vesteraa.
Forrige artikelGravides motion giver klogere børn
Næste artikelHjælp til selvhjælp: Når hormonerne raser