1 plade
50 g. solsikkekerner
30 g. hørfrø
30 g. sesamfrø
30 g. græskarkerner
1 spsk. loppefrøskaller
1 dl. kikærtemel
1 dl. chufamel*
1 dl. vand
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt olie og vand. Rør det hele godt sammen og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
Skær dejen i passende firkanter og bag knækbrødene midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.
Jeg vender knækbrødene ca. halvvejs, for så er de lettere at få bagt sprøde, uden de bliver for mørke. De yderste knækbrød bliver typisk færdige før dem i midten af pladen, så tag de hurtigst bagte ud lidt før og lad resten bage videre.
Chufaknækbrød kan spises, som de er eller til jordbærmarmelade med mynte eller gulerodshumus.
Tip: Kan du ikke skaffe chufamel, kan du bruge 2 dl. kikærtemel i stedet.