Mad

Chufaknækbrød

4. september 2015

Hvad skal med i frugtposen? Chufaknækbrød uden sukker, mælk eller gluten er et godt supplement.

1 plade

Det skal du bruge:

50 g. solsikkekerner

30 g. hørfrø

30 g. sesamfrø

30 g. græskarkerner

1 spsk. loppefrøskaller

1 dl. kikærtemel

1 dl. chufamel*

1 dl. vand

1 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

Sådan gør du:

Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt olie og vand. Rør det hele godt sammen og rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.

Skær dejen i passende firkanter og bag knækbrødene midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter.

Jeg vender knækbrødene ca. halvvejs, for så er de lettere at få bagt sprøde, uden de bliver for mørke. De yderste knækbrød bliver typisk færdige før dem i midten af pladen, så tag de hurtigst bagte ud lidt før og lad resten bage videre.

Chufaknækbrød kan spises, som de er eller til jordbærmarmelade med mynte eller gulerodshumus.

Tip: Kan du ikke skaffe chufamel, kan du bruge 2 dl. kikærtemel i stedet.

Forrige artikelSund chokolade på Sund Livsstil

Næste artikelHjææælp: Sådan håndterer du angst