Fra Slank Nu: Rå fisk er andet og mere end sushi. Prøv f.eks. denne lækre variant – marineret rå torsk.
300 g torskefilet (frossen)
Marinade:
saft af 1 citron og 2 lime
3 cm ingefær
1 tsk allround krydderi
1 rød chili, uden kerner
5 spsk frisk koriander
lidt hakket chili, koriander og rødløg til servering
Skær torsken i meget fine, tynde skiver, og læg dem i et lille fad.
Lav en marinade af citrussaft, revet ingefær, krydderi, fintskåret chili og finthakket koriander, og hæld marinaden over torsken. Læg låg på fadet, og stil det i køleskab i et par timer, indtil torsken skal serveres. Tag torskestykkerne op af marinaden, læg dem på en tallerken, drys med chili, koriander og rødløg, og server torsken sammen med en salat – f.eks. Jeg kan anbefale brøndkarsesalat (side 82 i ‘Slank Nu!’).
OBS Torsken spises rå, ligesom sushi, og derfor skal den fryses ned natten over for at dræbe eventuelle parasitter.
Kostplanen i Lene Hanssons helt nye bog “Slank nu – hold vægten” er på 30 dage i alt, og den er inddelt i 3 faser, hvor maden gradvist bliver mere og mere rå og uforarbejdet, altså hvor mængden af raw food øges. På den måde vænner du dig til en mere rå kost, stille og roligt.