Opskrifter

Citrusmarineret torskefilet

27. juni 2022

Fra Slank Nu: Rå fisk er andet og mere end sushi. Prøv f.eks. denne lækre variant – marineret rå torsk.

Du skal bruge:

300 g torskefilet (frossen)

Marinade:

saft af 1 citron og 2 lime

3 cm ingefær

1 tsk allround krydderi

1 rød chili, uden kerner

5 spsk frisk koriander

lidt hakket chili, koriander og rødløg til servering

Sådan gør du:

Skær torsken i meget fine, tynde skiver, og læg dem i et lille fad.

Lav en marinade af citrussaft, revet ingefær, krydderi, fintskåret chili og finthakket koriander, og hæld marinaden over torsken. Læg låg på fadet, og stil det i køleskab i et par timer, indtil torsken skal serveres. Tag torskestykkerne op af marinaden, læg dem på en tallerken, drys med chili, koriander og rødløg, og server torsken sammen med en salat – f.eks. Jeg kan anbefale brøndkarsesalat (side 82 i ‘Slank Nu!’).

OBS Torsken spises rå, ligesom sushi, og derfor skal den fryses ned natten over for at dræbe eventuelle parasitter.

Bogen

Kostplanen i Lene Hanssons helt nye bog “Slank nu – hold vægten” er på 30 dage i alt, og den er inddelt i 3 faser, hvor maden gradvist bliver mere og mere rå og uforarbejdet, altså hvor mængden af raw food øges. På den måde vænner du dig til en mere rå kost, stille og roligt.

Slank nu!, af Lene Hansson, Lindhardt & Ringhof, 176 sider, vejl. pris kr. 299,95.

Forrige artikelSvenskere advarer mod proteinkure

Næste artikelDrop reglerne – og slip dig selv fri!