Nyheder

Colaen bliver mindre

28. oktober 2009

Coca Cola har taget første skridt mod tidligere tendenser. Nye, mindre coladåser er sendt ud på det engelske marked, og det danske marked vil måske snart se dem.

Mens sodavandene i mange år er vokset og vokset med større og større indtag til følge, er kurven endelig knækket fra Coca Colas egen side. Coca-Colas røde sodavandsdåse har været på skrump og tabt sig mere end 30 pct. fra 33 cl. til 20 cl. Dåserne er netop blevet sendt på markedet i England efter stor efterspørgsel fra forbrugerne.

– Den er nem at have med og passer rigtig godt i en dametaske, siger kommunikationschef i Coca-Cola Danmark Mikael Bonde-Nielsen til fbn.dk og afslører dermed, at det især er kvinder, der har vist interesse for mindre portioner af læskedrikken.

De nye dåser indeholder 50 kalorier mindre end de store, men de er ikke sendt på markedet for at fremme folkesundheden.

– Det har ikke været en del af markedsføringen i Europa, fordi efterspørgslen her går på convenience, altså at det skal være nemt at have med, forklarer Mikael Bonde-Nielsen. Alligevel har man jo lov at håbe på, at mindre sodavand kan blive en trend, der kan knække kurven på mængden af indtaget sukkervand.

(oprettet d. 28. oktober 2009)

Forrige artikelTil kamp mod lusene

Næste artikelFå kontrol med vejrtrækningen