400 g rødkål
200 g savojkål
1 gulerod
2 forårsløg
Frisk mynte og koriander
1 lille chili
1 dl mayonnaise, f.eks. fra Helios
1 dl acido eller fåremælksyoghurt
1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller hørfrøolie
Saft og skræl fra ½ citron
1 spsk friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2-3 spsk rosiner
Sesamfrø Himalaya- eller Læsøsalt
samt friskkværnet peber
Rengør og striml kålene. Damp dem eller læg dem i kogende vand i to minutter. Skyl derefter i koldt vand for at afkøle. Rens, skræl og riv guleroden, forårsløgene snittes fint og chilien renses for kerner og hakkes fint. Rens og hak krydderurterne. Bland mayonnaise, olie, citron, citronskal, ingefær, hvidløg, chili og krydderurter og smag dressingen til med salt og peber. Bland rosiner, kål og løg i og drys med sesamfrø inden servering.
Fra “Fedt for Life” af Anette Harbech Olesen – find flere opskrifter fra Anette på hendes hjemmeside Madforlivet.