Opskrifter

Coleslaw med krydderurter og sesamfrø

12. maj 2010

Coleslaw er tilbehør, som kan anvendes til alting og smager himmelsk. Med sesamfrø, sunde olier og en god økologisk mayonnaise, der leverer gode fedtstoffer.

Du skal bruge:

400 g rødkål

200 g savojkål

1 gulerod

2 forårsløg

Frisk mynte og koriander

1 lille chili

1 dl mayonnaise, f.eks. fra Helios

1 dl acido eller fåremælksyoghurt

1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller hørfrøolie

Saft og skræl fra ½ citron

1 spsk friskrevet ingefær

1 fed hvidløg

2-3 spsk rosiner

Sesamfrø Himalaya- eller Læsøsalt

samt friskkværnet peber

Sådan gør du:

Rengør og striml kålene. Damp dem eller læg dem i kogende vand i to minutter. Skyl deref­ter i koldt vand for at afkøle. Rens, skræl og riv guleroden, forårsløgene snittes fint og chilien renses for kerner og hakkes fint. Rens og hak krydderurterne. Bland mayonnaise, olie, citron, citronskal, ingefær, hvidløg, chili og krydderurter og smag dressingen til med salt og peber. Bland rosiner, kål og løg i og drys med sesamfrø inden servering.

Fra “Fedt for Life” af Anette Harbech Olesen – find flere opskrifter fra Anette på hendes hjemmeside Madforlivet.

Forrige artikelSild med æg og karryguf

Næste artikelSund is!