Krop
Skøn
Tema

Collagen med omtanke for menneske og planet

Du kan give huden et ekstra collagen-boost via kosttilskud og cremer eller gennem fødevarer. Med omtanke for planeten og kærlighed til rene råvarer producerer danske Green Goddess sine collagenprodukter på havnen i Aarhus. Din sikkerhed for, at du ikke propper trælse ting i ansigt og krop.

Foto: Maria Amme
11. juli 2023

Collagen er hudens bedste ven. Som det protein, der findes mest af i kroppen, spiller collagen en stor rolle for bindevævet, og det holder huden elastisk og fast. Det lyder jo alt sammen meget godt, men desværre falder produktionen med alderen. Til alt held kan du tilføre collagen gennem kosttilskud og cremer, eller der findes et bredt udvalg af collagenprodukter, som siges at reducere dybden af rynker og øge hudens fasthed og glød indefra.

De rene ingredienser er i højsædet hos danske Green Goddess, der fremstiller collagen på egen lokation i Aarhus. Carolina Cia Bruun startede virksomheden i 2015, fordi hun ville inspirere til grønnere livsstil og til at vælge løsninger og produkter, som er udviklet og produceret med omtanke. I dag fremstiller hun collagenprodukter af naturlige råvarer, der – i videst mulige omfang – er certificerede og lavet i Danmark.

– Med Green Goddess skaber jeg de produkter, jeg selv manglede. Vores værdisæt er en afspejling af, hvordan jeg selv vil leve, og hvordan jeg ønsker, de produkter jeg selv bruger, bliver skabt. Derfor lægger vi omtanke i alle processer og pakker vores produkter ind i plastemballage, som er dansk, genanvendelig og har et lavt CO2-aftryk, siger Carolina Cia Bruun og fortsætter:

– Jeg synes, man skal vælge produkter fra producenter, man har tillid til. Før jeg skabte mine egne produkter, rådførte jeg mig gerne i min lokale helsekost for at blive klogere på, hvilke brands der er troværdige.

For de fleste er det supersvært at finde hoved og hale i ingredienslister. Du er derfor ikke alene, hvis du synes, at det kan svært at finde produkter, du føler dig tryg ved. Det er en god ide at undersøge markedet for producenter, du har tillid til, og sætte dig ind i, om deres produktion er venlig mod planet og mennesker.

Hvordan bruger man collagentilskud?

Bland 1 spsk. (10 g) i et glas koldt vand. Du kan også tilsætte det i smoothies, yoghurt, kaffe og lignende.

Forrige artikelGreen Godess 5 naturli’e vaner

Næste artikelGiv dit skolebarn god søvn – og dermed bedre livskvalitet

Cathrine Eriksen Fris

Journalist