Du kan bruge fibercremen som pålæg på brød, til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til en salat. Kun fantasien sætter grænser.
Opskriften er udarbejdet af ernæringsterapeut Louise Bruun og læge Tobias Schmidt Hansen.
1 portion
Foodprep
Opblød bønnerne i rigeligt vand i 10-12 timer. Kog dem efter anvisningen på posen og lad dem køle af. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor. Spæd til med lidt af kogevandet, så du får den ønskede konsistens. Smag til med havsalt og evt. lidt mere limesaft.
Variationer
Du kan bruge de krydderurter og krydderier, du elsker, i din bønnecreme. Jeg elsker basilikum, persille, mynte, koriander, dild og timian – prøv det! Du kan altid tilsætte nødder, eller nøddesmør, det giver tekstur og en mere cremet konsistens. Du kan bruge andet grønt, fx grønkål, broccoli, gulerødder eller rødbeder i stedet for blomkål.
Tip!
Opblød og kog dine bønner selv – ud over at det er billigere, smager det også bedre. Tilbered en større portion, når du alligevel er i gang, og frys ned til senere brug.
Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen: Din grønne rejse
246 sider, 269,95 kroner
Gyldendal 2022