Opskrifter

Creamy dreamy fibercreme

Du kan bruge fibercremen som pålæg på brød, til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til en salat. Kun fantasien sætter grænser.

Foto: sswilliamsphotography.com
5. juli 2022

Jeg elsker mine bønnecremer. Det er så nemt og enkelt og en genial måde at få gode planteproteiner på samtidig med de livsvigtige fibre, gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Du kan bruge cremen som pålæg på brød, til at dyppe grøntsager i eller som tilbehør til en salat. Kun fantasien sætter grænser.

Opskriften er udarbejdet af ernæringsterapeut Louise Bruun og læge Tobias Schmidt Hansen.

fibercreme

Det skal du bruge:

1 portion

  • 75/150 g blandede bønner (tørvægt/kogte)
  • saften af ½ lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk peanutbutter
  • 3 buketter blomkål eller bladene fra blomkålen
  • kogevand eller vand til at gøre mere cremet, lidt ad gangen

Sådan gør du:

Foodprep

Opblød bønnerne i rigeligt vand i 10-12 timer. Kog dem efter anvisningen på posen og lad dem køle af. Alle ingredienser kommes i en foodprocessor. Spæd til med lidt af kogevandet, så du får den ønskede konsistens. Smag til med havsalt og evt. lidt mere limesaft.

Variationer

Du kan bruge de krydderurter og krydderier, du elsker, i din bønnecreme. Jeg elsker basilikum, persille, mynte, koriander, dild og timian – prøv det! Du kan altid tilsætte nødder, eller nøddesmør, det giver tekstur og en mere cremet konsistens. Du kan bruge andet grønt, fx grønkål, broccoli, gulerødder eller rødbeder i stedet for blomkål.

Tip!

Opblød og kog dine bønner selv – ud over at det er billigere, smager det også bedre. Tilbered en større portion, når du alligevel er i gang, og frys ned til senere brug.

Om bogen:

Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen: Din grønne rejse

246 sider, 269,95 kroner

Gyldendal 2022

Forrige artikelKvinder på slankekur ældes hurtigere

Næste artikelTil kamp imod uren hud

Carsten Gottlieb

Redaktør