Nyheder

Dårlig ånde? Ikke længere med disse 6 gode råd

22. maj 2018

Det duer ikke at lugte af gammel kaffeånde, når du er ude blandt andre mennesker. Det er stadig en god idé med tyggegummi, tandtråd og tandbørstning – men det findes også andre metoder at komme den dårlige ånde til livs på!

Vi kender alle sammen til problemet – og især om morgenen er der helt naturlige forklaringer. Dårlig ånde kan skyldes flere ting såsom dårlig mundhygiejne, valg af en bestemt livsstil eller den mad, du spiser. Heldigvis er der gode råd at hente, hvis du vil have en frisk, kysseklar mund.

1. Drik grøn te

Det er ikke for sjov, at japanerne i århundreder har drukket grøn te. Den varme drik bringer nemlig – udover øget koncentration, forskønnet hud og længere liv – også en frisk og god ånde. Faktisk fandt en gruppe forskere ud af, at blot ét krus af den dampende te kunne reducere ildelugtende luft fra munde – bedre end tyggegummi.

2. Spis regelmæssigt og drik vand mellem måltiderne

Du har måske oplevet at få dårlig ånde, når du er på slankekur? Når du spiser mindre, får du nemlig ikke renset overfladen inde i munden – og af samme årsag dufter din ånde ikke af blomstermarker, når du vågner om morgenen.

For at komme den dårlige ånde til livs skal du derfor spise ofte – så stimulerer du nemlig spytdannelsen, får skyllet munden ren og afhjælper dermed dårlig lugt. På samme måde hjælper vand med at holde gang i spytproduktionen. Og oveni hatten får du også smukkere hud og bedre fordøjelse, når du har en flaske vand på dig i løbet af dagen.

3. Spis syrlige frugter

Appelsin, grape og citron dæmper gasudledningen i din mund, der blandt andet opstår, når din mund nedbryder protein. Citrusfrugterne sænker nemlig pH-værdien i din mund og dermed det pH-niveau, som bakterierne arbejder bedst under.

4. Brug ikke mundskyl

Den blå flydende væske, der eliminerer dårlig smag og lugt er ikke nødvendigvis den bedste løsning mod dårlig ånde. For mundskyllet modvirker ikke bare den dårlige ånde – den dræber også mundbakterier, der er vigtige for din sundhed.

Samtidigt kan bakterierne i munden blive resistente mod mundskyllet – og endda også mod antibiotika.

5. Børst tungen

Du skal huske, at det ikke kun er dine bisser, der skal børstes – tungen er nemlig ligeså vigtig for at opretholde en frisk smag. Så sørg for at komme helt ned i krypterne på tungens overflade, hvor bakterierne trives godt.

6. Find årsagen

Sidst, men ikke mindst, er det som altid vigtigt at finde årsagen fremfor at symptombehandle.

Dårlig ånde kan skyldes mange ting og begrænser sig ikke kun til selve mundhulen: Problemer med tænderne, mandlerne eller mave kan være synderen. Og tarmsygdomme kan være årsagen. Er dårlig ånde et generelt problem for dig, er det mest effektive råd at finde årsagen.

 

Kilde: www.alt.dk

 

Forrige artikelFind vej i junglen af vitaminer

Næste artikelDet er nu, der skal asparges på bordet!