Dårlig holdning

Når jeg ser mig selv i et spejl, synes jeg, at jeg er blevet noget rundrygget her på det sidste. Jeg forsøger at rette mig op, men hurtigt er jeg tilbage igen. Hvad er dit råd?

Den rundryggede


Nej, man kan ikke bare rette ryggen og så tro, at alt er i skønneste orden. Dine muskler har indrettet sig på at være lidt forkortede på forsiden af brystet og lidt for lange og slappe mellem skulderbladene. Det kommer bl.a. fordi al vores arbejde foregår fremadrettet. Vi laver mad, ordner vasketøj, skriver på computer, læser, ser tv osv. Alt er orienteret fremme foran os. Derfor skal der længde på de forkortede muskler. Flere gange dagligt skal du stille dig op og flette fingrene bag på ryggen, og lade skulderbladene presse sig ind mod hinanden. Stå mindst 20 sek. Det vil langsomt give længde på forsiden. Det vil også være en god idé at styrketræne rygmusklerne enten ved svømning eller øvelser hjemme på stuegulvet.

God fornøjelse

Tine Lange

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*