Nyheder

Danmark er verdensmester i økologi

15. februar 2017

Kærligheden til økologi er stigende på verdensplan. Danmark indtager en flot førsteplads som det land, der køber mest økologi

Verden over blev der i 2015 samlet set solgt økologiske varer til en værdi af 81,6 mia. dollars – det svarer til cirka 565 mia. danske kroner. Det skriver økologi.dk om en ny rapport fra det schweiziske forskningscenter FiBL og den internationale økologiske organisation, IFOAM.

Den globale øko-omsætning er mere end fordoblet på knap ti år og mere end firedoblet siden år 2000 – og udviklingen ventes at fortsætte.

Rapporten viser også, at Danmark stadig er verdens førende økologi-nation – med en økologisk andel af vores samlede fødevaresalg på 8,4 procent.

På anden- og tredjepladsen ligger Schweiz og Luxembourg med en økologisk markedsandel på henholdsvis 7,7, og 7,5 procent.

– Det er en førsteplads, vi kan være utroligt stolte af. Først og fremmest er det et vidnesbyrd om, at danskerne i høj grad ønsker at tage ansvar med deres fødevareindkøb og gøre en forskel for naturen, miljøet og dyrene. Samtidig er vores økologiske førsteplads et klart signal til eksportmarkeder i hele verden om, at danske øko-virksomheder producerer spændende kvalitetsfødevarer, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Forrige artikelSådan tilbereder du ris uden kræftrisiko

Næste artikelGør motion til et frikvarter – gør den mindful!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.