Nyheder

Dansk Supermarked vil sikre bæredygtighed

22. maj 2017

Dansk Supermarked vil i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden se til, at både fisk og skaldyr i Bilka, Føtex og Netto fra 2019 er bæredygtige.

Kæmperejer kan være lækre, men hvordan er det nu – er der ikke nogle, som fremavles i kemisk forurenet vand? Tun er proteinrigt og godt i en salat, men nogle arter er truet af udryddelse – hvilke er det nu?

Det er den type kvababbelser, Dansk Supermarked gradvist vil befri kunderne for. Men også fiskeolie, kattemad m.v. er i søgelyset, når supermarkedskæden gennemgår bunker af varenumre for at sikre bæredygtighed.

En lille fisk

De er allerede godt på vej, men det er en lang proces. Det er derfor, at 2019 er sat som en realistisk skillelinje.

–  Nok er vi store på markedet i Danmark, men i det store billede er vi bare en lille fisk. Derfor vil vi sammen med WWF Verdensnaturfonden skubbe på hos forbrugere og politikere og i særdeleshed hos producenter og leverandører, så vi kan gøre vores til, at den globale fiskebranche lægger om. Vi glæder os til at kunne præsentere et endnu mere bæredygtigt sortiment for vores kunder, siger CSR-direktør i Dansk Supermarked Group, Mads Hvitved Grand til nyhedssitet organictoday.dk.

Danskerne er glade for bæredygtighed

Ifølge FN er 90 procent af verdens fiskebestande enten fuldt udnyttede, overfiskede eller helt på grænsen til kollaps. Ofte lider havmiljøet skade ved den måde, fiskene fanges.

Dansk Supermarked står med ganske gode kort på hånden. Danskerne er i forvejen blandt de største aftagere af certificerede fiskeprodukter i verden. Vi er gode til at kigge efter MSC-mærket på tundåsen, men det kan være tillokkende at vælge den billige dåse med yellowfin tun, selvom netop yellowfin er blandt de mest truede arter.

Men det skal altså være slut i Dansk Supermarkeds butikker, senest fra 2019. Der er særlig fokus på laks og tun, der uden tvivl omfangsmæssigt rummer de største problemer. WWF Verdensnaturfonden leverer faglig ekspertise til Dansk Supermarked og deres leverandører.

Kilde: organictoday.dk

Forrige artikelStop kampen mod kroppen og nyd din mad

Næste artikel5 skridt mod et meningsfuldt liv