Det bliver et rekordår for udbuddet af danske økologiske grøntsager i supermarkederne.
Forbrugerne kan snart se frem til masser af danskproducerede økologiske tomater, agurker og salater på butikshylderne. Flere store gartnerier og kendte grøntsagsproducenter lægger om til økologisk produktion, og allerede fra foråret kan forbrugerne finde flere danske grøntsager i supermarkederne, viser nye tal. Ansøgningerne til Plantedirektoratet viser, at det økologiske areal i drivhuse stiger i år med cirka fire hektar. Det er et markant forøgelse fra de nuværende cirka 11 hektar med grøntsager, der i 2008 blev dyrket i væksthuse. En halv gang flere øko-agurker Alene den økologiske tomat- og agurkeproduktion får suppleret det dyrkede areal med 50 procent i 2009. »Det er godt at se, at økologien er i vækst på området, og at erhvervet gør klar til at efterkomme efterspørgslen på økologiske grøntsager. Mulighederne for at dyrke i vækstmedier gør det enkelt for konventionelle gartnere at omlægge deres væksthuse til økologisk produktion, og det har medvirket til, at store danske producenter nu lægger om«, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).