Nyheder

Dårlig psyke og sodavand?

25. september 2006

Er der overhovedet nogen sammenhæng? Ja, siger nogle forskere. Drikker du meget sodavand, har du måske også et dårligere psykisk helbred.

Et stort norsk studie viser, at der er en klar sammenhæng. Konklusionen blev nået gennem en undersøgelse i Oslo, hvor over 5.000 teenagere i 10. klasse svarede på et spørgeskema. Den opsigtsvækkende konklusion var, at jo højere dosis af sukkerholdige sodavand de unge drak, jo større var forekomsten af psykiske plager, mentalt stress og adfærdsproblemer. Lederen for studiet, læge Lars Lien siger: ”Jeg blev overrasket over den stærke sammenhæng, og særlig over at depression og angst skulle vise et sådant tydelig sammenfald med sodavandsdrikningen”.

Dog skal konklusionen afspejle, at man ikke ved, om det er fordi de unge allerede er i risikozonen for psykiske lidelser at de drikker mere sodavand. Eller om plagerne kommer efter de er begyndt at drikke den sukkerholdige sodavand.

Der er dog god grund til, at tage den megen sodavand de unge drikker, op til revision. Både i hjemmet, men også på et nationalt plan. Kilde: femina.no

Forrige artikelMadvarer der styrker

Næste artikelAkupunktur afhjælper hedeture