Datter med rygsmerter

Jeg vil bede dig om råd med min datter, der klager over ondt i ryggen. Hun er høj – 175cm – måske mere, og rimelig tynd. Hun har ondt midt i ryggen, (det har jeg også selv nogle gange, men laver morgengymnastik). Hun falder lidt sammen, når hun sidder.

Om sommeren spiller hun fodbold to gange om ugen plus kampe, her om vinteren stort set intet. Har det betydning?

Hun er en aktiv pige, der skal bruge sin krop, så hun har tit overskudsenergi, men lige nu har hun lige skiftet skole til en privatskole med MANGE lektier, så hun har nærmest ikke tid til at gå til noget. Jeg ved heller ikke, om det er det, der skal til, eller om nogle øvelser kunne hjælpe. Til foråret skal hun i gang med fodbolden igen, som hun har dyrket i fl ere år og er hammergod til. Har du et råd?Jeg har selv en Sheuermannryg, der har generet mig mest i min voksealder.

Kh Doreen


Din datters rygsmerter kan meget vel komme af, at hendes hasemuskler er for korte, og dermed bliver bækkenet trukket ind under hende, og ryggens balance ryger.

Tjek det således: Bed hende om at ligge fl adt på gulvet på ryggen. Du tager så hendes ene strakte ben og løfter det op så lodret, som det er muligt. Benet skal kunne nå op til lodret; hvis ikke, er haserne for korte. Så skal I til at lave udspændingsøvelser for dem – dagligt.

Når hun sidder på en stol uden ryglæn, skal lænden have et svaj (det er ret svært, hvis haserne er for korte). Så giv hende en god, fast skråpude med i skole, og lad hende sidde på den, men ikke hele dagen. Hun skal bruge skråpuden uden at læne samtidig, altså sidde frit på stolen med lændesvaj. Når hun bliver træt i ryggen (og det gør hun hurtigt i begyndelsen), skal hun tage skråpuden væk og sidde almindeligt og varieret.

Væn hende til flere gange om dagen til at strække brystmusklerne ud, så hun ikke falder så meget sammen, læn frem i en dørkarm med hænderne placeret enten på ”overliggeren” eller ude på karmen i skuldehøjde. Kender I ”de 5 tibetanere”? 5 fede øvelser, der er geniale og nemme og ikke tager ret lang tid, og som hele familien an lave sammen.

Tine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*