Måske kan du nå det endnu – især hvis du bor i det sydfynske: Søde, friske kirsebær lokker i butikker og ved landevejenes stalddørssalg.
De smager jo fantastisk, men du skal da heller ikke spise en skålfuld kirsebær hver dag, hvis du vil holde den slanke linje. Bærret har en del frugtsukker, så der er en smule flere kcal at hente pr. 100 gram end ved f.eks. jordbær, blåbær og brombær. Det er dog stadig omkring en tiendedel af kalorierne i chokolade, så der er ingen tvivl om det sundeste snack-valg.
Har du problemer med at sove, skal du prøve at drikke lidt kirsebærjuice. Det øger nemlig koglekirtlens produktion af melatonin, der er dit søvnhormon. Det kan hjælpe med at gøre din søvn bedre.
Kirsebær har et højt indhold af kalium, og det er godt for hjertet. Det virker nemlig blodtrykssænkende. Antocyaniner, der er mikroskopiske farvestoffer i kirsebær, er med til at styrke immunforsvaret og forebygge hjertekarsygdomme ved at slå ned på de frie radikaler. Fibrene i kirsebær sænker kolesteroltallet og nedsætter derved risikoen for blodpropper.
Forskningen er stadig på et tidligt stadie, men forsøg på rotter har vist, stoffet perillylalkohol, der findes i bl.a. kirsebær, nedbryder kræftceller. Det vides dog ikke, om det virker på mennesker, og hvor mange kirsebær der i så fald skal til.
Man har også fundet ud af, at kirsebær kan medvirke til at sænke langtidsblodsukkeret hos patienter med diabetes. Det er igen antocyaninerne, der har ansvaret for stabiliseringen af blodsukkeret.
Kilder: news-medical.net, Soendag.dk