Den gode cremede tomatsuppe

Af: Julie Gråbech

Foto: Fra bogen ‘Vegansk til børn’

Julie Gråbech: Denne tomatsuppe er hurtigt forberedt. Den er cremet, fyldig og lækker, og den har en mild smag, som de fleste børn synes om. Den serveres her med kogt perlebyg og kan også tilføjes et drys af sort sesam.

Ca. 5 portioner

Du skal bruge:

Suppe:

  • 150 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 100 g gulerod
  • 100 g squash
  • 50 g kogte kikærter
  • 50 g udblødte cashewnødder
  • 1 tsk provence-krydderi
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/3 tsk ras el hanout (marokkansk krydderiblanding)
  • 1/2 tsk salt
  • et drys peber
  • 1/2 dl vand
  • 650 g modne tomater (friske eller fra dåse)
  • 2 spsk konc. tomat
  • 2 tsk lyst rørsukker
  • 5 dl vand

Perlebyg:

  • 2 dl perlebyg (andre kornsorter kan også anvendes, f.eks. perlespelt)
  • 4 dl vand
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du:

Suppe:

Løg og hvidløg grofthakkes og steges bløde i olivenolie.

Gulerødder og squash skæres i mindre stykker og steges sammen med løgene og de kogte kikærter, cashewnødder, provence-krydderi, paprika, ras el hanout, salt og peber i 10-15 minutter. Der kan tilføres 1/2 dl vand for at undgå, at grøntsagerne steger tørre.

Nu tilføjes tomater og konc. tomat, rørsukker og 5 dl vand, og din tomatsuppe simrer i mindst 1/2 time.

Perlebyg:

Imens koges perlebyg op med vand og salt og simrer ved svag varme i ca. 15-20 minutter.

Tomatsuppe serveres med nogle skefulde kogt perlebyg og evt. et drys sort sesam.

Fra bogen ‘Vegansk til børn’ af Julie Gråbech.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*