Vores skribenter

Den grundlæggende tilskudspakke

En læser vil gerne sammensætte nogle få gode vitaminer, mineraler og kosttilskud til sine forældre. Læge Carsten Vagn-Hansen hjælper.

Foto: Shutterstock
7. december 2022

Spørgsmål:

Hej og tak for en super fin brevkasse! Jeg vil gerne hjælpe mine gamle forældre med at sammensætte nogle få gode vitaminer / mineraler / kosttilskud. Det er en jungle, som især er svær at finde rundt i, når man som dem er godt oppe i årene. Kan I foreslå en enkel ‘grundpakke’? (der ikke koster spidsen af en jetjager)?

Min mor er 82 og har desværre alzheimers. Min far er 85 og lider af forkammer-flimmer. Han får Marevan og får løbende målt sit INR. De får desuden begge medicin mod forhøjet blodtryk. Jeg tænker, at særligt D-vitamin må være vigtigt for dem, men hvordan hjælper jeg dem med at få sammensat en enkel løsning, der støtter dem bedst muligt? Endelig vil jeg gerne høre, hvornår på dagen det skal indtages. På forhånd mange tak.

Bedste hilsner og god sommer
Susanne

Svar:

Tak for mailen til Naturli og rosen af brevkassen. Det er vigtigt for dine forældre at få opfyldt deres grundlæggende behov for næringsstoffer. Først og fremmest en tilstrækkelig og god kost, samt vand og bevægelse. Men i deres alder knibe det også med optagelsen, og forskning har vist, at det er vigtigt med kosttilskud i form af vitaminer og mineraler. Grundlæggende vil jeg anbefale et godt vitamin- og mineralpræparat og at tale med en kostkyndig om dette, for eksempel en ernæringsterapeut. Det er også godt at handle i en Helsam- eller helsekostbutik, hvor personalet er skolet i at kunne vejlede.

D3-vitamin er meget vigtigt, da det også har hormonkarakter og blandt andet virker sænkende på blodtrykket. Vitaminer optages bedst om morgenen, og det er også lettest at huske dem der. Mineraler optages bedst om aftenen.
Du kan læse mere om atrieflimren og Alzheimer på min hjemmeside www.radiodoktoren.dk

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Forrige artikelHjernen elsker fedtsyrer

Næste artikelSænk blodtrykket naturligt

Carsten Vagn-Hansen

Læge
Skribent på Naturli fra 2002 til 2022.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.