Nyheder

Den lille krydderurt med den store virkning

Oregano er god til andet end pizza. Oreganoolie har utrolig mange helbredsfremmende egenskaber.

Foto: Shutterstock
8. marts 2023

Oregano er god til andet end pizza. Oreganoolie har utrolig mange helbredsfremmende egenskaber. 

Oreganoplanten er kendt for sine mange egenskaber, og har i mange år været brugt i kampen imod blandt andet forkølelse, bakterie- og svampebekæmpelse. Oreganoolien fra Epic Oils består af ECO CERT-certificeret essentiel olie fra Origanum Vulgare, og økologisk certificeret olivenolie fra Italien. 

Olien har enormt potentiale i en lille flaske, der nemt kan være fast inventar for alle der ønsker at styrke deres krop, og hjælpe kroppen med at bekæmpe f.eks. forkølelse, influenza og hoste og svamp. 

Oreganoolie mod snotnæser, hoste og influenza 

Hvis næsen løber, hosten driller, en forkølelse er på vej, eller man allerede ligger under dynen med influenza. Så skal man tage oreganoolien frem. Man kan gnide et par dråber under hver fod, men olien optages også rigtig godt, hvis den gnides ind langs rygraden. Man kan med fordel behandle tre gange om dagen. Oreganoen bidrager til at man bliver hurtigere rask, og man kan næsten øjeblikkelig opleve en lindring af symptomerne. 

Oregano til de små senge 

Hvis hosten på de små er et problem om natten, kan man også dryppe nogle dråber oreganoolie på et stykke køkkenrulle, og hænge det op ved hovedgærdet. Det lindrer og reducerer hosten. 

Bekæmper svamp og fodvorter 

Jo længere tid man har oreganoolien i sit skab. Jo flere ”hverdagsproblemer” opdager man, at olien hjælper med at løse. 

Dryp f.eks. en dråbe på en fodvorte og en dråbe på et plaster. Sæt plasteret på vorten, og udskift dette morgen og aften. Man vil allerede kunne se en virkning efter få dage. Og hvis man er vedholdende med behandlingen, skal oreganoolien nok få bugt med selv de mest genstridige vorter. Derved er man fri for de trælse alternativer som oftest også tager længere tid. 

Har du fodsvamp, f.eks. imellem tæerne, kan et par dråber morgen og aften på det inficerede område i ca. en uge nok få bugt med det. Resultater opnås allerede på dag to. 

Oregano mod hård hud

Mange oplever også, at der kan komme noget der ligner hård hud på fødderne. Det ses tit om sommeren hvor mange går i sandaler eller flip flops. De fleste oplever det i særlig høj grad på vristknoglen. Det kan oreganoolien også godt få bugt med, fordi der ofte faktisk ikke er tale om hård hud, men svamp. Tre dråber to gange om dagen direkte på det inficerede område, eller seks dråber direkte på om aftenen inden sengetid vil fjerne den ”hårde hud” hurtigt og effektivt.   

Oregano kan også bruges på tandbørsten 

Man kan også bidrage til gode gummer og en sund mund, hvis man en gang imellem børster tænder med en dråbe oreganoolie på tandbørsten. 

Oreganoolie bekæmper forkølelsessår 

Rigtig mange mennesker lider af forkølelsessår. Også her har mange haft gode resultater med oreganoolien. Lige så snart det ”værker” på i mundvigen påføres området en dråbe oreganoolie morgen og aften. Udbruddet vil mindskes betydeligt og med stor sandsynlighed slet ikke komme. Med tiden og ved behandling hver gang det ”værker” vil udbruddene helt stoppe. 

En soldaterhistorie: Heler vabler og lindrer ømme fødder 

Kæresten til en soldat har fortalt hvordan oreganoolien hjalp på en af de helt store ”soldaterudfordringer”: fodproblemer. Den forebygger vabler og ømme fødder, hvis ellers støvlerne passer selvfølgelig. Seks dråber oreganoolie på fødderne om aftenen inden sengetid, førte til hurtig lindring og heling af ”soldaterfødder”. 

Det øger blodgennemstrømningen og helingseffekten. 

Efter rekruttiden har flasken altid været med i hans udrustning som udsendt. Han har nu mange beretninger om hvordan den har hjulpet ikke kun ham selv men også kolleger med alt fra fod til hals. 

Forrige artikelForår, sol og forkølelsessår

Næste artikelPeter Mygind – tag ansvar for dit liv!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.