Mad

Den rene safteliksir

25. september 2009

Friskpresset juice er meget mere end en lækker og velsmagende drik. Hver gang vi presser vores frugter og grøntsager, producerer vi flydende livskraft.

Ingredienserne i friskpresset juice er hverken kogt, stegt eller på anden måde ødelagt, de er fulde af levende næringsstoffer og enzymaktivitet. Og levende mad får os til at føle os i live.

Mads Bo Pedersen er høj på juice og de sunde ingredienser – og det skinner igennem i bogen ’High on Juice – drik dine grøntsager’, som netop er udkommet.

– Personligt er jeg vild med logik, og det virker ret logisk, at vi som mennesker på denne planet er ment til at skulle spise det, som hænger på træerne og kommer op af jorden. Jeg kalder det intuitiv spisning. Tænk engang, vi kan ikke engang holde disse livskraftige planter nede i jorden, de skyder sågar gennem asfalt. Selvfølgelig skal vi spise frugt og grønt, siger Mads Bo Pedersen, som gerne vil trække overliggeren op til 1000 gram primært grønt – og frugt om dagen.

Mads Bo Pedersen

Mads Bo Pedersen, Danmarks førende juicemand, arbejder intenst og passioneret på at gøre Danmark til en af verdens førende juicenationer. Han har arbejdet på visionen i mere end 5 år. Han har afholdt et utal af arrangementer på universiteter, i større virksomheder, kvindegrupper, sports- og løbeklubber i Danmark.
Han er også stifter af sundhedsorganisationen High on Life. Se mere på www.highonlife.dk, hvor du kan tilmelde dig arrangementer, købe bogen High on Juice og læse mere om sundhedsorganisationen High on Life.

Fælles for alle opskrifterne i bogen er, at de indeholder 80 pct. grøntsager og 20 pct. frugt. Juicen er en mulighed for at få endnu mere af alt det sunde grønne. De fleste ved, at det er langt fra alle børn, som elsker at spise rå broccoli, selleri, squash, rødbede og agurk. Derfor har Mads Bo Pedersen også et godt råd til børnefamilierne.

– Pres verdens fornemmeste brændstof af grøntsager, en halv citron, en skive ananas, og BINGO – de slikker deres læber af bare begejstring! Børn bliver hypnotiseret af juice og smoothies. Når de ser det pangfarvede livseliksir, som sprøjter ud af en forholdsvis fast grøntsag som rødbede og gulerod, bliver de som forvandlet. Ikke nok med, at de drikker denne nærende vitaminindsprøjtning, de nyder den også. Juice og smoothies er efter min mening en af de bedste og nemmeste måder, hvorpå vi kan få vores små venner til at indtage langt flere rå og ‘levende’ grøntsager.

Vidste du…

At der for nylig blev der lavet endnu en videnskabelig undersøgelse, som gjorde det klart, at personer, som drikker friskpresset frugt og grønsagsjuice tre gange om ugen, nedsætter risikoen for at få Alzheimers med op til 76 pct.

En anden ting, som også sker, når vi starter med at drikke vores grøntsager er, at vi får lyst til at spise dem. Det vi spiser – eller drikker i dag, har vi lyst til at spise i morgen.

– Hele kropskemien ændrer sig, på samme måde som hvis vi går i byen en lørdag aften. Hvad er det, vi har lyst til om søndagen? Frisk frugt og grønt? Nej vel, for vi har ændret vores kropskemi drastisk, og kroppen spørger nu efter chips, fastfood, cola og sukker. På samme måde kan vi heller ikke forvente, at et barn skulle have lyst til grøntsager, hvis kosten hovedsageligt består af hvidt brød, syltetøj, saftevand og andre usunde sager. Det er en kemisk lov.

Så i følge Mads Bo Pedersen er friskpresset grøntsagsjuice og smoothies en nem og nærmest fortryllende måde at få dit barn til at række ud efter flere krops- og hjerneopbyggende grøntsager. For rent fysiologisk kan den menneskelige organisme ikke leve på friskpresset juice alene, kroppen har blandt andet brug for fibre, som juicen er fattig på. Derfor bør du også spise frugt og grøntsager.

SAFTIGE TIP!

Hvis dit barn ikke har det godt, og ikke har lyst til at spise, så prøv med friskpresset juice. Juicen indeholder energi og er samtidig fyldt med vitaminer og mineraler.
Jo koldere en friskpresset juice er, jo bedre smager den.
Forsøg ikke at presse avocado, banan og mango i en saftpresser.
Strukturen i disse frugter bevirker, at saften ikke udnyttes optimalt.
Fortynd juicen med vand, hvis smagen er for kras eller den er til børn.
Drik juicen med det samme. Eller opbevar den i en lys- og lufttæt beholder i køleskabet.

Forrige artikelDrømmen om forandring

Næste artikelØkologisk forkælelse…

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.