Skøn

Den store plejedag

26. januar 2010

Din daglige hudpleje er altid vigtig, men snyd ikke dig selv for resultaterne, og glæden, ved at kigge din hud efter i sømmene engang imellem. Velkommen til tips til din ugentlige plejedag.

Ungerne er puttet, opvasken taget og nu er det MIN tid, der tæller! Mens ungerne falder i søvn, pakker jeg fodbaljen med lækre remedier til såvel hænder, fødder og ansigt ud. En kande te, en god bog, et stearinlys og SÅ er jeg klar til at forskanse mig i sofaen.

Nogenlunde sådan ser mit hjemme-spa ritual ud. Og jeg gør, hvad jeg kan for at lave en ugentlig aftale med mig selv. Dels fordi det er godt for huden, men også fordi det er godt for min sjæl og mit selvværd. Dét her med at vise at jeg faktisk værdsætter og prioriterer mig selv højt nok til at bruge et par timer i mit eget selskab med at pleje mig selv. Dét giver bonus på mange fronter.

Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om, så er det bare med at komme i gang. Jeg har samlet et par tips her:

Nedefra og op

Start med fodbadet, dels er det en genvej til af-slapning, og dels øger det blodcirkulationen. Når blodcirkulationen øges, iltes blodet bedre, og det betyder bedre næring til huden. Derudover øger det optagelsen af de aktive ingredienser i din hudpleje. Det betyder, at f.eks. din ansigtsmaske virker bedre, og du får mere for pengene. How to: 1. Fjern neglelak. 2. Fødderne i fodbad (15 min.) 3. Tør fødderne, skub neglebånd ned med rosen–pind, klip negle, brug fodfil, evt. neglelak, smør hæl og tørre pletter, sokker på (hvis lakken er tør). Husk at vælge dit badesalt med omhu. I “gamle dage” brugte man urtefodbade som en genvej til at øge optagelsen af urternes aktive stoffer. Så ud med det koboltblå, parfumeduftende pulver og ind med virksomme, naturlige ingredienser.

FODBAD

Den økonomiske: Lav en kop stærk salviete og hæld i fodbadevandet.
Virker cirkulationsfremmende og minimerer risikoen for fodsvamp.

Den lækre: Thai Jasmine Bath Salt fra Panpuri.


Den virkelig effektive: Hydro Active Mineral Salt
fra Dermalogica.

Rens foroven

Så står ansigtet for tur. Din hud producerer konstant nye hudceller i takt med, at de gamle afstødes (og bliver til størstedelen af en nullermand). Med alderen og visse hudtyper går det dog lidt langsommere, end godt er. Derfor: giv naturen en hjælpende hånd og start med en peeling. How to: 1. Afrens din hud. 2. Brug en skrubbemaske/eksfoliering. 3. Afvask med lun vaskeklud dyppet i vand med din yndlingsbadeolie. Sørg for, at masken passer til din hudtype. En skrubbemaske indeholder små ”korn” og virker ved, at du manuelt gnider de døde hudceller af. Men pas på: jo grovere korn jo større risiko er der for, at du ”ridser” din hud, ligesom med sandpapir. Så jo sartere hud, jo finere korn og jo lettere tryk. Exfolierende masker arbejder i stedet på at opløse den ”lim”, der holder sammen på de øverste lag af døde hudceller – enten ved hjælp af enzymer (mildere) eller frugtsyre (arbejder dybere og dermed kraftigere i virkning). Igen, sørg endelig for at tilpasse til din hudtype.

PEELING

Den økonomiske: Bland mandel i din dagcreme.

Den lækre: John Masters Jojoba Ginseng Exfoliating Cleanser.

Den virkelig effektive: REN Glycolactic Skin Renewal Peel Mask.

Tilføj fugt og næring

Så er huden klar til at modtage næring, fugt og energi. Om du bruger en fugtmaske, en anti-age serum eller noget helt tredje, er lige meget. Bare du bruger noget. Huden er nu så klar til at modtage og bearbej-de, at det ville være spild af mulighed ikke at tage det sidste trin med. Massér produktet ind i huden, så får du det bedste ud af både hud og produkt. How to: 1. Massér din maske ind i huden, ikke tættere på øjnene end knoglen omkring øjnene (med mindre du ved, at din maske også kan bruges som en øjenmaske). 2. Øjenmaske/øjencreme og glem ikke læberne, de har også godt af maske. 3. Hvis din maske er stivnet, så massér let i den med våde fingre. Derefter afrenses med lun vaskeklud dyppet i vand med din yndlingsbadeolie. Hvor stopper og begynder dit ansigt? Mit ansigt begynder et stykke inde i hårkanten og ender ved kravebenet. Ja, det giver fedtet hår og kræver mere produkt, men på lang sigt er det absolut det værd. Du kan jo evt. bruge dine kropsprodukter på halsen, hvis du synes, ansigtsprodukterne er for dyre i brug. Bare du ikke springer det over (heller ikke, når du afrenser).

NÆRING

Den økonomiske: Mos en halv banan med en avocado og tilsæt en spiseske honning. Fjern efter 15 minutter.

Den lækre: Rambling Rose Day Serum fra Figs & Rouge.

Den virkelig effektive: Mimosa Vanilla fra Just Pure.

Leverandører: Panpuri, tlf. 8711 5152, Dermalogica, tlf. 8672 5800, John Masters, tlf. 5572 1100, REN, tlf. 8749 9100, Figs & Rouge, tlf. 3321 2155, Just Pure, tlf. 3930 0343

Forrige artikelMotion påvirker dine kostvaner

Næste artikelI behovenes vold

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.