Nyheder

Derfor dør du (sandsynligvis) ikke af at spise chili

8. oktober 2008

Der er stadig flere gode grunde til at sætte tænderne i chilipebrene, selvom de mistænkes for at have været skyld i en ung, englænders død.

Det er stadig ikke klarlagt, om den 33-årige englænder, Andrew Lee, døde af hjertestop eller som en allergisk reaktion på, at han, som led af en konkurrence med sin kærestes bror, spiste en portion meget stærk sauce lavet af hjemmedyrkede, røde chilier.
Men Lees kæreste har fortalt, at han klagede over kraftig kløe over hele kroppen, inden han gik i seng den aften, hvor han havde spist chilisaucen. Og næste morgen fandt hun ham livløs i sengen.
Chili som smertestillinde middel
Historien om Andrew Lee får dog ikke kosteksperter til at udsende advarselssignaler mod at spise chilier.
”Det er muligt at få en alvorlig allergisk reaktion, men det er bestemt ikke ofte, det hænder,” siger diætisten Sue Baic til The Guardian.
Tværtimod bliver chilier ofte fremhævet for at have flere gode kvaliteter. Man mener, at de kan øge stofskiftet, de kan blive brugt smertestillinde middel, og folk fra lande, hvor chilier er en mere integreret del af den daglige kost, bliver ikke så ofte ramt af hjerteanfald og slagtilfælde.
Kan slå kræftceller ihjel
The Guardian skriver desuden, at forskere ved universitetet i Nottingham har opdaget, at capsaicin, det stærke i chilipebre, kan slå kræftceller ihjel. Forskerne er dog stadig et godt stykke vej fra at finde en behandlingsmetode, der benytter chili mod kræft.
Diætisten Sue Baic fremhæver også nogle ernæringsmæssige fortrin ved at spise chili.
”Når du krydrer maden med chili, så kan det være, at du samtidig benytter mindre salt i maden, og det er en god ting. Chilier er også fyldt med antioxidanter, beta-caroten og vitamin C,” siger Baic til The Guardian.
Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelMobiltelefoner giver ikke kræft i hjernehinden

Næste artikelFlove teenagere bruger hjernen anderledes

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.