### BLOG ###>Hvad vi tænker

Det hele hænger jo sammen!

5. december 2013

Var til foredrag for nylig med Lars Mygind om metasundhed: ”Din intelligente krop”.

Siden har jeg læst Susanne Billanders bog af samme navn, og det slog mig, hvor viseligt verden, vi og vores kroppe er strikket sammen. Det er den rene fraktalregning – livets mønster breder sig ud i hver eneste lille, smukke og fuldstændig logiske forgrening.

Akkurat ligesom vi accepterer, at zoneterapien giver mening – at punkter på foden hænger direkte sammen med organer og kropsdele, og at stimulering af foden kan medvirke til at aktivere og hele de respektive organer og kropsdele. Akupunkturen og irisanalysen følger samme logik: at diagnosticering/behandling af symptomer i kroppen kan håndteres via nervetråde ud til de ’yderste’ sanseorganer, hud, ører, ansigt og øjne.

Krop og sind hænger sammenLæs også: Tankerne har kraft

 

Metamedicin peger på psykiske ubalancer

De metamedicinske principper vinder frem i disse år, bl.a. via læger og andre forskere (indtil videre primært i USA), som kan se direkte relationer mellem hjernen, psyken og de forskellige kropsdele. Der er jo ingen, der vil betvivle, at hjernen styrer hver eneste lille del af kroppen, både de synlige/funktionelle muskelgrupper og de skjulte/indre organer, blodkar, nervebaner og kirtler.

Indtil videre er traditionel medicin skeptisk over, at sygdom, symptomer og overbelastning af selvsamme kropsdele kan ses i hjernen – men det kan de! Uforståelige fejl – lyscirkler – på CT-scanninger, som sjovt nok viser sig de samme steder igen og igen for den enkelte person – og helt andre steder for en anden patient – er ifølge metamedicinen udtryk for ubalancer i kroppen, som kan aflæses i hjernen – akkurat ligesom zoneterapeuten kan finde det der F…..s ømme punkt på foden, og så rumler maven lige efter….

Ifølge anerkendt viden om hjernens udvikling, har man konstateret, at forskellige dele af hjernen henholdsvis styrer og berøres af forskellige psykiske livsområder – og lige så logisk er det vel også, at psykiske problemer og traumer, som relaterer til bestemte dele af hjernen, tilsvarende påvirker den selvsamme krop, som er knyttet til hjernen…

Læs også: Metasundhed og den psykiske svulst

De psykiske ubalancer skal også behandles

Det giver jo uanede perspektiver for såvel diagnosticering som langsigtet, holistisk forebyggelse og behandling af fysiske symptomer og sygdomme BLANDT ANDET via behandling af psykologiske ubalancer. Samtaleterapier som hypnoterapi eller tankefeltterapi viser vejen frem – i erkendelsen af, at alle følelser og traumer lagres OG tilsvarende kan bearbejdes og neutraliseres.

Spørgsmålet er, om den traditionelle medicin er ved at være klar til at tænke ’på tværs’ og ikke fortsat adskille krop og sind i forbindelse med diagnosticering og behandling. Indtil videre er metamedicinen stadig ’ny’ og i sin vorden, men der er ingen tvivl i mit sind om, at det bliver den HELT nye store landevinding inden for sundhedsforskningen.

For som vi jo godt ved – inderst inde – så hænger det hele jo sammen.

 

Læs også: Metamedicin – forstå hvor sygdommen kommer fra

Forrige artikelBørn er blevet langsommere

Næste artikelÆbleskiver uden allergi

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.