Mad

Det jordnære køkken

Foto: Betina Hastoft
15. oktober 2020

Ofte forbinder vi efteråret med noget lidt trist, fordi vi lige har sagt farvel til sommeren med nye kartofler, jordbær og friskplukket salat. Men i køkkenet går man alligevel altid og glæder sig lidt, til månederne bliver kortere. Det er nemlig her, vi begynder at få de friske rodfrugter på skærebrættet. Og det er der sådan set kun noget positivet at sige om.

Rodfrugter hører til i den billige ende af grøntafdelingen, de er nemme at håndtere (når du lige har fået dem vasket) og der er så mange forskellige måder at bruge dem på. De kan være en ingrediens i retten eller udgøre den vigtigste del. De kan spises varme, kolde, hele, revne, bagte, kogte eller stegte. Og rodfrugterne bidrager altid til at give retten karakter.

I en moderne klimadagsorden kan du glæde dig over, at rodfrugterne dyrkes i rigelige mængder i dansk muld, så de skal ikke transporteres over vanvittige afstande for at nå din tallerken.

I en hverdagsdagsorden kan du også bare nyde, hvor godt det nogle gange smager, når man spiser noget sundt og fornuftigt.

Naturli kan anbefale de inspirerende opskrifter i Marie Melchiors nyudgivne kogebog Vild med Rødder, og vi takker Muusmann Forlag for tilladelsen til at vise vores læsere tre af de delikate rod-retter.

Opskrifter:

Marokkanske gulerødder

Marokkanske gulerødder

Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris

Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris

Rodfrugtkage

Rodfrugtkage

Bogen

Titel: Vild med rødder

Forfatter: Marie Melchior

Fotograf: Betina Hastoft

Forlag: Muusmann Forlag

Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.

Forrige artikelSådan kan man også bruge æteriske olier

Næste artikelBiodiversiteten i frit fald

Carsten Gottlieb

Redaktør

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.