Rodfrugter hører til i den billige ende af grøntafdelingen, de er nemme at håndtere (når du lige har fået dem vasket) og der er så mange forskellige måder at bruge dem på. De kan være en ingrediens i retten eller udgøre den vigtigste del. De kan spises varme, kolde, hele, revne, bagte, kogte eller stegte. Og rodfrugterne bidrager altid til at give retten karakter.
I en moderne klimadagsorden kan du glæde dig over, at rodfrugterne dyrkes i rigelige mængder i dansk muld, så de skal ikke transporteres over vanvittige afstande for at nå din tallerken.
I en hverdagsdagsorden kan du også bare nyde, hvor godt det nogle gange smager, når man spiser noget sundt og fornuftigt.
Naturli kan anbefale de inspirerende opskrifter i Marie Melchiors nyudgivne kogebog Vild med Rødder, og vi takker Muusmann Forlag for tilladelsen til at vise vores læsere tre af de delikate rod-retter.
Titel: Vild med rødder
Forfatter: Marie Melchior
Fotograf: Betina Hastoft
Forlag: Muusmann Forlag
Vejl. udsalgspris: 199,95 kr.