Sorte hvidløg indeholder flere antioxidanter og andre sundhedsgavnlige stoffer end hvide hvidløg, og de udgør derfor i høj grad et sundhedsstyrkende supplement til maden.
Sorte hvidløg fremstilles ved let fermentering. De hvide hvidløg tilbringer en måneds tid under kontrollerede varme- og luftfugtighedsforhold. Derefter tørres de i 45 dage, og det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve fra hvid til sort. Teknikken er udviklet i Korea, og der indgår ingen kemi eller konserveringsmidler i fremstillingen.
Hvidløgene skifter ikke kun farve under tørringen, smagen og konsistensen ændrer sig også. Hvidløgene bliver blødere, lidt ligesom vingummi, og smagen bliver sød og let syrlig. Hvidløgene smager nu som svesker, der har ligget i Balsamico eddike. De smager rigtig godt, og de hele hvidløg kan anvendes i salater, til fiske- og grønsagsretter og meget meget mere.
Du kan købe sorte, økologiske hvidløg i danske supermarkeder, men du kan også prøve sorte hvidløg i koncentreret dråbeform. Ved at tage 12-14 dråber hver dag i et glas vand, så får du alle de sundhedsgavnlige egenskaber i dråbeform, som hvidløg indeholder. Dråberne er netop lanceret i Danmark under navnet Ondalium.
Hvidløg er kendt for sine antibakterielle, tarmstyrkende og immunstyrkende egenskaber – og så viser forsøg, at de også har en god effekt på kredsløbet.
I processen fra hvid til sort øger hvidløget sit indhold af antioxidanter, så den immunboostende, antibakterielle og tarmstyrkende effekt er endnu højere i de sorte end i almindelige hvidløg, hvor effekten normalt også er kendt for at være høj.