Mette Mølbak: Dhal er Indiens svar på en genial vegetarret med varme krydderier og linser, der giver fylde og mæthed.
Tilbehør
Pil løg og hvidløg og hak dem. Vask og hak tomaterne, men tag lidt fra til pynt.
Stød spidskommen og koriander og bland alle krydderierne sammen.
Find en gryde og svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt krydderierne. Kom herefter tomaterne ved samt linser. Hæld vand i, til det dækker, og lad det simre under låg i ca. 30 minutter.
Rør i gryden undervejs og smag til med salt, peber og limesaft.
Server din dhal med hakkede tomater, forårsløg i skiver, masser af koriander og evt. lidt yoghurt naturel.
Tip: Ud over tomater kan du tilsætte flere grøntsager i retten, f.eks. aubergine, squash og bladselleri.
Fra bogen ‘One pot – din genvej til nem hverdagsmad’ af Mette Mølbak.