Diabetes og synet

Jeg har i 45 år haft type-1 diabetes.Indtil for et år siden har mine øjne været næsten upåvirkede deraf. MEN for 8 mdr. siden, fik jeg pludselig en blødning i det ene øje med efterfølgende laserbehandling på et hospital. Lægen der sagde, at min øjenbaggrunde så pæne ud, så jeg skulle ikke gå at frygte at blive blind.
Men forleden fik jeg så den triste besked af min nye unge øjenlæge, hvor jeg går til kontrol, at begge mine øjenbaggrunde ikke så godt ud, men at han ikke ville sende mig til mere laser nu, men vente at se, hvordan det ser ud om et halvt år!!!
Min største frygt ved diabetes har i alle årene været at blive ramt på synet , så jeg har siden udtalelse ikke kunnet koncentrere mig og nærmest helt mistet modet, hvilket kommer bag på mig, da jeg er kendt for at være en livsglad kvinde.
Mit spørgsmål er: KAN jeg gøre andet for ikke at miste synet med tiden end det jeg plejer, dvs. måler blodsukker 3-7 gange om dagen og selvfølgelig spiser sund kost og alskens vitaminer, mineralier og fedtsyrer og er gået på halv tid for at passe på mig selv??- Kender I en prognose for os, hvor blodkarrene i øjnene er svækkede??
Håber på I vil kunne hjælpe mig.

Tak for mailen. Jeg hart selv i 44 år haft type 1 diabetes med let ændring af nethinden, men aldrig haft problemer af det. Det bedstre, du kan gøre, er et passe din diabetes godt, som du jo også gør. Det kan faktisk vende situationen og få øjenbaggrunde til at bedres. Det har jeg set mange gange. Hvis du ryger, må du omgående holde op, for det forværrer situationen for både øjne og nyrer samt hjertet.
Du skal tage ekstra tilskud af zink, selen, et gram C-vitamin 2 gange dagligt, E-vitamin, en kombineret B-vitamintablet samt tilskud af de livsvigtige fedtsyrer, som du for eksempel kan finde i “Livets Olie”. To spiseskefulde dagligt. Naturproduktet Blueberry er også godt, og det er “IVision+ også. Det indeholder mange af de ting, du har brug for.
Mange gode hilsener
Carsten

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*