Nyheder

Din tandbørste er en bakteriebombe

19. februar 2007

At dele tandbørste er ligesom at dyrke ubeskyttet sex, mener ekspert. Millioner af bakterier gemmer sig i din tandbørste.

Vi børster tænder for at være sunde og rene, men i virkeligheden er tandbørsten en farlig bakteriedjævel næsten uden lige. Det skriver den norske hjemmeside mozon.no. Den amerikanske forsker James Song har skrevet bogen med den dramatiske titel »Hvorfor din tandbørste kan dræbe dig – langsomt«. Han mener, at tandbørsten kan være en af de mest skadelige ting i et hjem. En gennemsnitlig tandbørste er nemlig fuld af bakterier, og Songs teori er ifølge mozon.no, at bakterierne kan rejse gennem blodstrømmen ved sår i munden. En uhygiejnisk tandbørste kan blandt andet føre til ledgigt, hjertelidelser og kroniske infektioner. Som ubeskyttet sexTandlæge Tariq Idris er ifølge mozon.no enig med Song i farligheden af tandbørster. Han sammenligner at dele tandbørste med at dyrke ubeskyttet sex. »Det er som med ubeskyttet sex. Du kan længe undgå problemer, men er du uheldig, kan du blive smittet med noget ækelt«, siger Tariq Idris. Gordon Watkins ved den britiske Health and Science Committe er enig. »Hvis du bruger en tandbørste, der er blevet brugt af en anden, gør du det med livet som indsats«, siger han. Han påpeger, at det er normalt, at man sætter tandbørsten i samme beholder som resten af familiens. Det gør det nemt for bakterierne at 'hoppe' fra den ene tandbørste til den anden. På den måde kan familiemedlemmer overføre alskens bakterier til hverandre, skriver mozon.no.

Gode råd om tandbørster– Skift tandbørsten ud mindst hver tredje måned – Del ikke tandbørste med andre – Vær forsigtig med hårde tandbørster – de kan lave sår i munden, der spreder bakterier – Hav en beholder rundt om tandbørsten Kilde: mozon.no

Forrige artikelBarnløse kvinder får zoneterapi

Næste artikelKram dig sund

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.