Discusprolabs - for/imod operation? - Naturli

Discusprolabs – for/imod operation?

Hej Carsten!

Jeg kæmper p.t. med relativt kraftige smerter i det meste af højre lænd, balle, lår og underben p.g.a. en discusprolaps omkring 3. lændehvirvel (har beskrivelse fra MR-scanning, men er nok for omfattende at medtage her). Har været sengeliggende siden 19/9-08. Er i behandling efter Mckenzie metoden, og syntes der er meget få fremskridt.

Mit ønske er at forstå den meget forskellige opfattelse, der tilsyneladende er omkring operation eller konservativ behandling. Nogle fagfolk sværger til operation, andre til konservativ behandling, begge lejre med mange argumenter for deres synspunkt, især grufulde historier om hvor galt en operation kan ende. Det virker lidt som det er de private hospitaler der er mest for operation, og så det offentlige system der er imod. Kan ikke undgå at tænke, om det er økonomiske interesser der gør forskellen.

Vil blive meget glad for at høre din mening om dette.

Mvh.
Jakob Christensen


Kære Jakob!
Tak for mailen.
Tidligere har man opereret for meget. Ikke så meget fordi der var økonomiske interesser, men nok mere fordi man var glad for at få brugt kniven, og fordi de ramte var utålmodige. Det viser sig imidlertid, at langt de fleste diskusprolapser går i sig selv med tiden, og enhver operation udgør en risiko for, at det kan blive værre. Derfor er man nu mere tilbøjelig til at behandle konservativt med blandt andet Alexanderterapi eller efter McKenzie metoden.
Det kan ikke afvises, at privathospitalerne er lidt hurtigere på aftrækkeren, da der jo er gode penge i operationerne, men jeg vil nu gerne tro på, at ortopædkirurgerne på privathospitalerne er så professionelle, at de ikke overbehandler.
Den bedste og mindst indgribende operationsmetode er i dag nok mikrokirurgi. Denne metode bruges på Mølholm Privathospital i Vejle.
Læs mere om diskusprolapser og lændesmerter i mine artikler på www.dsgnet.dk
Mange gode hilsener
Carsten

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*