Grøn og lilla – med klorofyl, der udrenser og antioxidanter, der beskytter.
2 personer
4 forårsløg
1 spsk. olivenolie
1-2 kviste frisk timian
2 spsk. frisk koriander
Kryddersalt
Krydderpeber
1 fed hvidløg
1 tsk. sød sennep
1 tsk. hvid balsamico
2 håndfulde rucola
1 håndfuld spinatblade
100 g blå druer
1 avocado
Evt. 1 forårsløg til pynt
Sådan gør du:
Skær forårsløgene i 4-5 stykker, skær stykkerne i halve på langs og derefter i strimler. Sauter dem i olien sammen med timian, koriander, salt og peber, til de begynder at tage farve. Tilsæt fintrevet hvidløg, og vend det rundt i forårsløgene.
Rør sennep og balsamico sammen, og vend også det i forårsløgene. Halver druerne. Befri avocadoen for skræl og sten og skær den i skiver.
Anret den skyllede og afdryppede rucola og spinat på 2 tallerkner. Kom forårsløgblandingen på. Pynt med avocado og druer og evt. lidt frisk forårsløg.
Fra Lene Hanssons “Greatest Hits”.