Nyheder

Du får hovedpine af mobilen

10. februar 2009

Mobiltelefonbrugere lider ofte af migræne og svimmelhed, viser ny undersøgelse.

En ny stor undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at mobiltelefonbrugere oftere lider af migræne og svimmelhed.

Til gengæld gør undersøgelsen op med mange myter. Der er ikke fundet sammenhæng mellem mobiltelefoni og alvorlige neurologiske sygdomme som demens, sclerose, parkinson eller epilepsi. Der er heller ikke fundet øget risiko for kræft.
Undersøgelsen er lavet blandt 420.000 mennesker, som havde et mobilabonnement i årene 1982 – 1995. Forskerne har set på, hvor ofte de undersøgte var i kontakt med sygehusvæsnet.
Sammenlignet med folk, der ikke havde et mobilabonnement, havde mobilbrugerne ikke øget risiko for hverken Alzheimer eller andre former for demens, Parkinsons sygdom, epilepsi eller sclerose.
Til gengæld viser undersøgelsen, at mobilbrugerne oftere lider af migræne og svimmelhed. Og den forøgede forekomst, som var på 10 -20 procent, bør undersøges nærmere, mener forskerne bag undersøgelsen.
– Migræne og svimmelhed er normalt ikke noget, man kommer på hospitalet for. Men det er ikke helt udenfor den biologiske forståelse, at der kunne være en sammenhæng mellem udsættelse for elektromagnetiske felter og migræne. Der kan være andre forklaringer end en direkte sammenhæng, men vi vil undersøge det yderligere, siger dr.med. og ph.d. Christoffer Johansen.
Undersøgelsen er støttet af det strategiske forskningsråd.
Kilde: Berlingske

Forrige artikelInfluenzamedicin bliver virkningsløs

Næste artikelSodavand kan give kvinder nyreskader

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.