Nyheder

Dyrk motion – for barnets skyld

28. maj 2009

Der er god grund til at motionere, mens man venter sig, lyder det fra eksperter. Også barnet kommer i bedre form.

Slæber man som vordende mor rundt på både baby og en pæn portion ekstra kilo, er motion og fysisk aktivitet næppe det mest nærliggende for alle. Men langt de fleste gravide kvinder har godt af at motionere under svangerskabet – både for deres egne og for deres ufødte barns skyld. Sådan lyder anbefalingen fra en række medicinske eksperter, skriver ABC News på deres hjemmeside.

”Vi ved, at kvinder, der motionerer under deres graviditet, har nedsat risiko for at udvikle visse sygdomme som eksempelvis svangerskabsdiabetes. Derudover holder motion hele bevægelsesapparatet i god form. Kvinder kan bedre overkomme de anatomiske og fysiologiske ændringer fra graviditeten, når de er i god form,” siger Doktor Raul Artal, der er chef for fødselsvidenskab, gynækologi og kvinders helbred på Saint Louis University School of Medicine, til abcnews.com.

Men det er ikke kun kvinderne, der har gavn af at få rørt sig jævnligt i løbet af de 9 måneder. Også barnet kommer i bedre form.

”Et studie viser, at når en vordende mor motionerer, høster fosteret samtidig hjertemæssige fordele af det i form af lavere puls,” skriver hjemmesiden blandt andet.

Motion med forbehold

Ifølge ABC News anbefales det, at gravide næsten dagligt dyrker minimum 30 minutters motion ved moderat intensitet. Med moderat intensitet menes, at man ikke skal træne så hårdt, at man føler sig udmattet eller har svært ved at få vejret, da det vil gå ud over ilttilførslen til fosteret. Samtidig er det også vigtigt, at man undgår overophedning, og derfor for eksempel ikke træner i varmt vand. En sidste advarsel fra ABC News er, at man efter tredje måned skal undgå øvelser, hvor man ligger fladt på ryggen.

De mange risikoelementer og advarsler fører frem til en indledende, vigtig regel, der skal opfyldes, før man som gravid beslutter sig for at begynde at motionere.

”Allerførst er det vigtigt, at alle kvinder konsulterer en læge, for at sikre sig, at det er i orden,” påpeger artiklen på det kraftigste.

Kilde: fpn.dk

(oprettet: 2. juni 2009)

Forrige artikelSex gør flere syge

Næste artikelType 2 diabetes og naturen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.