Tema

Ekstra brint hjælper kroppen med at bekæmpe sygdom

Foto: Shutterstock
3. april 2021

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Det lyder også som en mirakelkur. Inhalering af brintmolekyler giver kroppen et boost, som hjælper den med både at forebygge og endda bidrage til at helbrede livstruende sygdom.

Noget af det mindste, vi kender til, er atomer og molekyler. Og det mindste atom er brint, som udgør 75% af universets masse. En stor del af menneskekroppen er også opbygget af molekyler, som indeholder brint.

Denne viden hører hjemme i fysikundervisningen i klasseværelset – men den kan også bruges i praksis. Ved hjælp af nye teknikker kan mennesker nemlig drikke og inhalere brintmolekyler, som trænger ind i organismen på celleniveau og bliver til værdifuld hjælp for kroppen

Ok, tænker du måske, hvis der er så meget brint i universet, så får vi det vel i forvejen? Hvorfor skal vi så have mere?

Men faktisk er det ikke sådan. Brint findes i naturen næsten kun i forbindelse med andre stoffer, mens Jordens atmosfære næsten udelukkende består af kvælstof og ilt.

Før vi går videre, skal vi måske forklare, hvordan brint kan påvirke kroppen.

Oxidativ stress

For at forstå brint i kroppen, skal man kende mekanismen bag kroppens forbrug af ilt. Omsætningen af ilt på celleniveau skaber et affaldsprodukt, som kaldes frie radikaler. De frie radikaler er molekyler, som mangler et elektron, og som derfor ”stjæler” elektroner fra cellernes molekyler. Denne proces – oxidativ stress – ødelægger cellerne, og derfor bekæmper kroppens almindelige immunsystem de frie radikaler.

Med alderen svækkes de mekanismer i kroppen, som neutraliserer oxidativ stress. Det samme kan ske, hvis kroppen er ramt af sygdom. Den øgede mængde ødelagte celler skaber ubalance og inflammation, som kan stimulere udviklingen af en række sygdomme – bl.a. kræft.

Ved at indtage antioxidanter kan du støtte kroppens kamp imod de frie radikaler. Antioxidanter får du normalt igennem kosten, hvor der er et højt indhold i f.eks. grønne grøntsager som kål og bladselleri, i mange urter, te, nødder og frøkerner – samt kokosolie.

Men brintmolekyler har også en stærk antioxidant-effekt. Faktisk fandt man i 2007 ud af, at brint som H2 er den kraftigste og mindste antioxidant hidtil kendt. H2-forbindelsen findes nærmest aldrig i naturen, fordi brint foretrækker at binde sig i forbindelse med andre atomer. Så snart H2-molekylerne kommer ind i kroppen, deler de sig og søger andre forbindelser som frie radikaler – der netop mangler brint for at ophæve de frie radikalers negative indvirkning på kroppen.

Der er flere typer frie radikaler, og det helt ekstraordinære er, at H2 kun angriber de mest skadelige frie radikaler.

Læs også: C-vitamin er din ven – og kræftens fjende

Styrker modstandskraften

Ekstra brint kan indtages i ionisereret vand, brintberiget vand med frie brintatomer, der bliver frigjort i kroppen og indgår i immunsystemet som en soldat i kampen mod oxidativ stress. Fordi brint er det mindste atom, trænger det forholdsvis hurtigt igennem kroppens processer og når frem til de steder i tarmen, blodbanerne og ikke mindst hjernen, hvor det har størst effekt.

I Danmark har man længe kunne købe ioniseringsmaskiner og flasker, som laver brintberiget vand. Men helt nyt er et apparat, som gør det muligt at inhalere brinten direkte. Den inhalerede brint er i form af H2-molekyler – altså to brintatomer, som er bundet til hinanden.

Metoden er udviklet i Japan, hvor H2-terapi indgår i behandling af en række alvorlige sygdomme og lidelser. Det gælder bl.a. sklerose, diabetes, hjertekarsygdom, demens og kræft. Den mest almindelige metode er drop med H2-beriget saltvand, som dog udelukkende kan praktiseres under opsyn på sygehus.

Inhalatoren er den store nyhed, fordi man kan have sit eget apparat derhjemme.

En naturlig, kemisk proces

På vores breddegrader har Chanson Danmark startet import af apparaterne, som de udbyder til salg. Firmaets ejer Mette-Marie Linding har i flere år arbejdet med H2-vand via salg af ioniseringsmaskiner, som via en elektrolyseproces skaber frie H2-molekyler. Men alligevel er hun imponeret over tilbagemeldingerne fra de mennesker, der benytter inhalatoren.

– Jeg har i 30 år arbejdet med sundhedsfremme, og de sidste 8 år arbejdet fuldtid med ioniseret og brintberiget vand, så jeg har set mange positive virkninger. Men med inhalatoren har jeg oplevet nogle ret fantastiske resultater i forbindelse med alvorlig sygdom. Bl.a. en kvinde med svære eftervirkninger fra en hjerneblødning og en anden, som fik stor lindring af bivirkninger under en kræftbehandling, siger hun.

Mette-Marie Linding vurderer, at hemmeligheden ligger i brintmolekylernes kemiske evne til at finde derhen, hvor der er mest brug for dem.

– Mennesker er forskellige, og derfor er effekten også meget forskellig. Brint-terapien ser ud til at søge derhen, hvor patientens behov er størst. Du kan kalde det en mirakelkur, men i virkeligheden er det jo en helt naturlig, kemisk proces, som du hjælper på vej med H2-inhalatoren, forklarer Mette-Marie Linding.

Læs også: Fem forebyggende mod kræft

Forrige artikelBørns følelser i en krisesituation

Næste artikelNye kostråd – nu med fokus på planter og klima

Carsten Gottlieb

Redaktør

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.