Elektricitet mod rosacea?

Af: Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Jeg har en sart hud og har noget rosacea på kinder, næsen og panden.

Som ganske ung i Frankrig fik jeg lavet behandlinger med elektricitet, som har fungeret ganske godt. Men det er ikke lykkedes mig at finde en hudlæge, der praktiserer det, og jeg fik lavet laserbehandlinger for nogle år siden – den rene katastrofe, da jeg ikke kan tåle laser.

Jeg tåler dårligere og dårligere kulde og smører mig rigtig meget. Bruger Rescue Spray fra Bach, når det er slemt, også cremen og ellers olie mv.

Jeg er begyndt som 49-årig at få de såkaldte rosacea-bumser, og det synes jeg ikke er morsomt, for mit udseende er vigtigt for mig.

Jeg går altid med makeup og beskytter min hud mod solen om sommeren. Jeg kan læse rundt omkring, at “tarmen” kunne være årsagen til det?

Har du nogle gode råd og evt. navn til en specialist?

På forhånd tak 

Mvh. Michelle

 


 

Rosacea er noget, der kan være generende – både varmen og irritationen i huden og selve æstetikken.

Du har helt ret i, at det er et samspil mellem det indre og ydre. Der er flere og flere, der bøvler med det, og en af årsagerne kan være manglende mavesyre. Her ville det være gavnligt at prøve en kur med at drikke Brottrunk fra Naturdrogeriet før hvert måltid, der vil hjælpe med at omsætte maden.

Vild oregano-olie fra Solgar eller olivenbladsekstrakt hjælper mange. Så er det også vigtigt at få en multivitamin og de gode essentielle olier – især omega 3 til at styrke huden indefra. Derudover er en generel antiinflammatorisk, gerne plantebaseret, kost og ingen mælkeprodukter, sukker og helst ingen og ellers sparsomt med korn.

Egentlig vil man klassisk ikke anbefale at bruge olier udefra ved rosacea. Men der er stor forskel på olier, og en del oplever, at deres hud styrkes og bygges op ved brug af olier som f.eks. hybenkerneolie eller nigellafrø-olie, der samtidig beskytter huden, når man er ude.

Det er værd at prøve hybenkerneolie til natten, for det kunne også være et bud på at få ro på de bumser, der er begyndt at dukke op. Husk især ved hybenkerneolie om dagen at have solbeskyttelse udenpå (fedtfri), som f.eks. Green Peoples non greasy-solserie eller Dado Sens’ Sun Gels.

Nogle har mere glæde af bruge fedtfri plejeprodukter generelt, og der er ikke mindst Sensacea-serien fra Dado Sens populær – den både beroliger huden, men styrker også de små kapillærer mod at sprænge og giver huden fugt uden fedt. I serien er en rens, en serum og en creme. I samme serie er også makeupcreme, der understøtter ophelingen.

Håber det kan hjælpe dig lidt videre!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*