Krop

En ekstra indsats kræver ekstra input

28. april 2017

Hvis du føler, at motion kræver for meget af dig – også efter en indkøring – så er det måske en god idé at se på, om du får det, der skal til for at holde kroppen i gang. Sportsfolk skal have flere byggesten, ellers tærer de unødigt på kroppen.

Motion og en aktiv livsstil giver mere energi! Den friske luft, blodet, der ruller og kindernes blussen kan få mange til at tage en runde mere. Vores muskler bliver bygget op af motionen, så andre gøremål bliver lettere og mindre trættende, ligesom motion kan give os bedre søvn om natten. Til gengæld er det også vigtigt at huske på, at en aktiv livsstil kræver ekstra næringsstoffer, for energien kommer ikke ud af det blå.

Vi ved, at vi trives bedst, når vi får vitaminer og mineraler. Dem skal vi bruge både til kroppens almindelige opgaver og ekstra, når vi presser kroppen. Vi skal have fedtsyrer, der bl.a. kan smøre leddene, og så er aminosyrerne faktisk en central del, hvis du vil have mest muligt ud af træningen. Det er bl.a. på grund af aminosyrer, at bodybuildere og elitesportsfolk ofte benytter proteinpulvere.

 

Ekstra samlet i et

Den nye multivitamin Berthelsen Multi-Sport er til gengæld et eksempel på et kombineret kosttilskud, der er skabt til at give kroppen de ekstra næringsstoffer, som skal til en aktiv livsstil. Den indeholder hele 25 vitaminer og mineraler, som sørger for, at din krop har de optimale forudsætninger for at fungere optimalt, selv i pressede situationer.

Derudover er Multi-Sport tilsat Omega-3 fedtsyrer samt seks aminosyrer, som er vigtige, når man træner og motionerer.

 

Motion skal ikke skade

En sund kost er selvfølgelig grundlaget for, at du har energi og overskud til at dyrke motion – og jo hårdere, du presser din krop, jo mere fokus skal du have på ernæringen.

Når kroppen skal yde ekstra, forbruger den ikke kun kalorier, den bruger også af de næringsstoffer, som du indtager. Og hvis du ikke får nok af dem, vil din krop på sigt kunne tage skade af motionen. Det kan være alt lige fra dalende energi, træthedsbrud i knoglerne til et dårligere immunforsvar.

F.eks. skal du have ekstra B-vitamin, der giver dig både fysisk og psykisk overskud. C-vitamin sørger bl.a. for et velfungerende immunforsvar – og din krop er storforbruger af C-vitamin, hvis du er presset.

Mineralerne er også vigtige, hvis du skal have fuldt udbytte af din træning – f.eks. er jern vigtig for ilttransporten i kroppen, mens magnesium, sammen med andre mineraler, sørger for elektrolytbalancen (der sikrer en ordentlig væskebalance), og samtidigt er involveret i muskelopbygningen.

 

Støtte til udvikling

Aminosyrerne i Multi-Sport er nøje udvalgt og tilsat i optimale forhold for træningsudøvere, og optagelsen af aminosyrerne bakkes op af de rette mineraler og vitaminer.

Aminosyrerne er vigtige for vækst og udvikling af kroppen, bl.a. ved at hjælpe til med dannelsen af hormoner, immunforsvarsceller, enzymer og ikke mindst muskelvæv. Men de er faktisk også vigtige for optagelsen af ilt i blodet og i det hele taget gode for kredsløbet. Det er derfor, at aminosyrer, hvoraf vi finder de 20 vigtigste i protein, er vigtige for en krop, der er under udvikling.

Og hvis du træner med hensigten om at udvikle dig – blive bedre, hurtigere, stærkere – så skal du også bruge et større input end ved status quo.

 


Et tilskud med ekstra indhold

Berthelsens Multi-Sport gør det let at få ekstra næringsstoffer, når kroppen skal yde ekstra.

Udover ekstra tilførsel af de vigtigste vitaminer og mineraler – samt hele 25 forskellige af slagsen – er indholdet af aminosyrer værd at bemærke.

De seks aminosyrer er de essentielle aminosyrer L-Lysin,L- Leucin, L-Isoleucin og L-Valin, samt L-Carnitin og L-Arginin.

Leucin, Isoleucin og Valin er tilsat i det optimale forhold 2:1:2, som mange træningsguides foreskriver, når man indtager aminosyrer i forbindelse med træning.

De fleste med en aktiv livsstil kan drage fordel af det ekstra boost med aminosyrer.

 

Forrige artikelIskold ærtesuppe med bacon, mynte og citron

Næste artikelFrygtkultur skaber overflod af diagnoser