Skøn

En øjenåbner til naturlig makeup

22. november 2010

Det er med makeup som med så meget andet: det bliver hurtigt en vane at gøre det samme. Men når der nu er så uendelig mange spændende muligheder, også med makeup uden skadelig kemi, hvorfor så ikke vove pelsen?

Det giver både effekt og morskab at lege med prøve nyt og lege med makeup. Det kræver selvfølgelig bare, at du ved, hvad du skal gøre. Vi har derfor fået gode makeup-råd fra eksperten Daniela Fraser, fra Complete Me dag-spa i København.

Daniela’s holdning er, at en makeup skal hjælpe til med at få de bedste sider af dig frem i lyset og afdæmpe de mindre gode sider. Det er altså ikke meningen, at du skal tage en maske på, som ikke er dig, når du lægger en makeup, men blot markere en sund udstråling og udviske eventuelle træthedstegn.

Makeup kan først og fremmest korrigere ubalancer i hudens farveforskelle og give ekstra glød. Men makeup kan også være en del af et outfit, som understreger din personlige stil.

Uanset hvad, så er grundlaget for en perfekt makeup en velplejet hud. Altså en hud som er ren, befriet for døde hudceller (ved eksfoliering) og tilført masser af fugt. Med det rigtige grundlag vil makeuppen lægge sig mere naturligt og opnå en bedre holdbarhed.

Den naturlige dag-makeup

Start med at bruge en concealer, som lysner mørke skygger og dækker ujævnheder og misfarvninger i huden. Påfør den ved indre og ydre øjenkroge og næsefløje – det udtoner mørke rande og giver ansigtet et frisk løft.

Er huden stadig lidt blakket i farven, eller lidt bleg, så er næste skridt et tyndt lag af mineralsk pudder med en stor, blød børste. I vinterhalvåret er farven Vanilla fra Tromborg flot til den lyse hud. Hellere to ultratynde lag end ét alt for tykt lag! Efter kort tid smelter farven sammen med huden, og resultatet er et ikke-pudret udseende.

TIP: Bland lidt Tromborg FACE & BODY SHINE med lidt mineralsk foundation. Dup og udton blandingen højt på kinder og på øjenlågene. Giver din hud et smukt naturligt og gyldent skær.

Nu er ansigtshuden ensartet og jævn i farven, men for at se helt naturlig ud, mangler den lidt glød. Tromborg har udviklet en fantastisk let creamy powder til øjne, læber og kinder. Dup lidt af farven TAN ud på kindæblet og ton godt ud og opad mod tindingen. Påfør samme farve på læberne og en smule på øjenbrynsbenet (over selve øjenlåget, men ikke helt op til brynet!).

Som afslutning på din naturlige dagmakeup, mangler du bare en brun eller sort mascara, og du vil skøn ud hele dagen.

Den flotte festlige makeup

Vil du have mere fokus på øjnene, eller skal du have en mere festlig makeup, kan du fortsætte med at lave en flot øjenmakeup, inden du afslutter med mascara. Start med at give ”highlight” til dine øjne med Tromborgs GOLDEN Eye Shadow. Påfør den i indre og ydre øjenkrog, samt en anelse under brynets højeste punkt, midt under brynet.

Vælg en øjenskygge til selve øjenlåget. En sikker og klædelig farve er den populære VELVET. Du kan også påføre en anelse af denne i en tynd streg under de nederste vipper.

Vælg dernæst en mørkere og mat farve langs vippekanten foroven og lidt forneden (kun 1/3 ind under øjet). Pas på med at vælge en sort, som er meget svært at udtone, hvis du ikke er vant til at lægge makeup. Et godt alternativ er WINTER LEAF som er en mørk grålig grøn, som lægges på med en smal og flad pensel. Hvis du vil have mere drama på end dette, kan du endda lægge lidt ind på vådkanten for et mere intenst udseende.

Afslut gerne din nylagte makeup med et friskt pust fra en mist, f.eks Tromborg ROSE WATER, som gennemfugter og fikserer makeuppen så din hud stråler hele dagen eller aftenen.

Makeup uden skadelig kemi

Der findes heldigvis efterhånden et godt udbud i makeup uden skadelig kemi, så selv om ovenstående vejledning er beskrevet med makeup fra Tromborg, så kast dig endelig ud i skufferne derhjemme, eller måske det er på tide med et nyt mærke? De dage er overstået, hvor naturlig makeup uden skadelig kemi er lig med jordfarvede nuancer. Så sus hen til din helsekost, økoparfumeri eller kosmetolog og tag for dig af retterne, og husk: Øvelse gør mester.

Naturlig makeup uden skadelig kemi
Jane Iredale
Dr. Hauschka
Nvey Eco
Lavera
Annemarie Börlind
Mirenesse Mascara
Inika

Forhandlerinfo
Complete me: www.complete-me.dk, telefon: 3312 3450
Tromborg: 29 25 83 80
Jane Iredale: 8672 5800
Dr.Hauschka: 7595 4088
Nvey Eco: 5572 1100
Lavera: 4916 2324
Annemarie Börlind: 7023 6630
Mirenesse Mascara: 4516 1801
Inika: 8694 2613

Forrige artikelHjertetilfælde med forudgående tandpine

Næste artikelIrisanalyse: Øjet ser kroppens tilstand