Skøn

En skøn fridag

23. februar 2010

Jeg er klar fortaler for at være i nuet, men indrømmet: lige nu går jeg og drømmer om at være på andre breddegrader, nede i tempo og oppe i temperatur.

Når nu hverken økonomien eller tiden er til tre måneder i Østen, har jeg sat mig for at finde andre løsninger på min trang til afslapning med samme ”flavour”. Så læs med her og i de næste numre og få inspiration til åndehuller i hverdagen, der hverken koster en formue eller kræver, at du hiver en hel måned, endsige en hel weekend, ud af kalenderen.

Første stop Århus

Du har sikkert oplevet, at det kan tage et par dage i starten af din ferie, bare at komme ned i tempo og slippe hverdagen. Så derfor er det naturligt for mig at bevæge mig væk: en stillekupe i lyntoget med visualisering og afslapningsmusik i ørerne og øjnene fri til at observere landskabet, der glider forbi. Efter tre timer ankommer jeg glad, rolig og nærværende til Århus.

Det tager mig kun syv minutter at gå til første destination: Spanien, Århus Badeanstalt. I Kurbadet får jeg udleveret håndklæder og så starter min rejse: først i varmerummet, i en liggestol af siv i dæmpet lys og ro, herefter dampbadet og til sidst sauna. Kun afbrudt af en tur i spa-massagebadet, frugt og frisk vand. Og inden jeg får set mig om, er der gået en time, og det er tid til at gå en etage op til den kyndige massør Lisbeth Olsen.

Først en grundig massage af en øm overkrop, hvor Lisbeth benytter sig af trickerpunkter, altså finder frem til spændingen i musklen for så at holde lige så stille på den og dermed langsomt afslappe spændingen. Og det virker. Til sidst afsluttes med Kranio-Sakral Terapi (KST). En teknik med meget blide tryk og ”stille punkt” – lette tryk specielle steder på hoved og nakke. Jeg kan mærke, at jeg falder ind i fantastiske huller, hverken sovende eller vågen, bare eksisterende. Efter 15 minutter (som føles som 30) er det tid til at komme tilbage til overfladen. Inden jeg går, får jeg kyndig feedback på min muskulære tilstand og hjemmeøvelser til at forbedre holdning, bækken og opstramme mavemusklerne indefra.

Jeg har før oplevet KST, men aldrig i blanding med fysiurgisk massage, og jeg må sige, at kombinationen er skøn.

Katja besøgte
Spanien Badeanstalt, 86132577
Massør Lisbeth Olsen, 2120 2019
Naturskøn, 86122313

Eftermiddag med forkælelse

Efter en let frokost er næste stop noget af en overraskelse. Jeg har før været hos Naturskøn i Århus, men det viser sig, at de er flyttet og ikke mindst har udvidet. Så pludselig står jeg i Danmarks største naturlige hudplejeklinik. Og sikke et syn. Hvor Spanien af gode grunde bærer præg af at være en offentlig svømmehal, så er Naturskøn et inferno af god stil, højt til loftet og en yderst delikat blanding af overordentlig velassorteret butik med klinik på første sal. Alt sammen noget, der gør, at min følelse af velvære starter øjeblikkeligt.

Jeg har booket tid til en ansigtsbehandling og en lymfedrænage. Ansigtsbehandlingen sker i Annemarie Börlind-produkter, og jeg nyder at være i hænderne på nogen, der virkelig ved, hvad de laver, og som kan balancen mellem at informere og give plads til stilhed. Hvis du aldrig har prøvet lymfedrænage, kan jeg kun anbefale det. En ganske stille og blid massageform med det formål at øge flowet i lymfesystemet og dermed i sidste ende lette huden og kroppen for affaldsstoffer. Som bonus påvirkes det parasympatiske nervesystem, og jeg glider igen i en meditativ tilstand. 45 minutter efter er jeg klar til opvågning. Men også min hud er smuk og klar i udstråling.

Jeg sidder og lander i deres lounge og føler det nærmest, som om jeg sidder midt i den bøgeskov, hele endevæggen er tapetseret med. Og nu er jeg klar til bare at være helt mig selv, ikke mere snak, ikke mere berøring. Derfor forkæler jeg mig selv en sidste gang. Sund takeaway fra Det Danske Spisehus, en taxa til banegården og så en plads på DSB 1’ i stillekupe. Næste dag vågner jeg og føler mig udhvilet, fornyet og sprængfyldt af ferieenergi. Og alt det på kun én fridag. Og prisen? Kr. 2600,- P.S. Du tænker måske, at det er oplagt at tage turen med en god veninde, men jeg har netop lært på et silent retreat, at det at være i stilhed er en konservering af din energi, og jeg kan kun anbefale at tage turen alene, og rejs let: jeg havde intet med andet end en flaske vand og min Ipod.

Katjas århusianske retræte kostede

København – Århus, stillekupe kr. 350
Indgang kurbad Spanien kr. 65
Massage og kraniosakralterapi kr. 400
Skønnere ansigtsbehandling kr. 725
Lymfedrænage kr. 550
Århus – København, DSB 1’ stillekupe kr. 513

I alt ca. kr. 2.600

Jeg tog fra København kl. 7.30 og var retur fra Århus kl.18.00

Forrige artikelFå vejret dybt ned i maven

Næste artikelHver alder sin træning

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.