Er badet for varmt?

Foto: Adobe Stock

Når min mand går i bad, er vandet meget varmt – over 37 grader – uanset om det er sommer eller vinter. Når han så kommer ud, har han det varmt og skal lige dampe af (ca. 15 min), inden han tager tøj på.

Jeg mener at have læst, at hvis badet er koldere, eller at han slutter af med at koldt bad, så har han det ikke varmt, når han kommer ud.

Vi er enige om, at det kolde vand lukker porerne, men han mener, at han så ikke kan komme af med varmen og bare vil svede videre. Hvem har ret?

Hilsen Dorthe

 


Et varmt bad får temperaturen i de yderste lag af kroppen til at stige, hvilket åbner for blodgennemstrømningen til disse områder og hudens porer. Det er en del af kroppens reguleringssystem, der sikrer, at temperaturen er nogenlunde stabil på 37 grader.

Hvis man afslutter seancen med et koldt bad, sænker man temperaturen i de yderste lag af kroppen. Derved er der ikke så meget ”unaturlig” varme, som skal dampes af efterfølgende. Det kolde vand kan ikke lukke porerne helt af. Den primære styring af disse er indefra, og åbningen afhænger bl.a. af behovet for at komme af med overskydende varme. Så længe der er overskydende varme i systemet, vil han være i stand til at svede.

Jeg vil anbefale at forsøge enten at skrue ned for varmen i badevandet eller prøve med det kolde gys til slut. Gerne i minimum 30 sekunder.

Jeg håber, at det var svar nok på dit spørgsmål.

Mvh Maria Langbak

Naturlægen.com

1 kommentar

  • Henning Rolapp siger:

    Jeg mener, at du ikke skal gå så meget op i din mands badetemperatur. Jeg bader da også i vand der er over 37 grader, og jeg har det skønt ved det. Så et godt ægteskabeligt råd. Lad være med at gå alt for meget op i hvad din mand fortager sig. Det kan jo i sidste ende koste ægteskabet

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *