Er calcium-magnesium-tilskud årsag til manglende vægtøgning?

Jeg har i mange år taget Calcium-Magnesium for uro i benene, og jeg vil gerne vide, om det er medvirkende til, at jeg ikke kan tage på i vægt?

Jeg har hørt noget om, at pillerne er med til at føre “fedt” ud af kroppen?

Den tynde

 


 

Der er lavet forsøg, der viser forbindelse mellem kalk fra kost/tilskud og mængden af fedt fra kosten, der kommer ud med afføringen. Kalken binder tilsyneladende fedtet fra kosten, så det ikke optages af kroppen, men føres med afføringen ud. Dog viser undersøgelserne også, at man ikke udelukkende skal basere et vægttab på baggrund af denne virkning af kalk.

I forhold til at tage på, vil jeg derfor først anbefale dig at skrive din kost ind i et kostprogram som f.eks. ‘Madlog’ i to-tre dage. Det kan nemlig give dig en fornemmelse af, om du får nok næring, så du kan tage på.

I programmet kan du også se, hvor meget kalk du får dagligt fra både kost og tilskud. Er dit kalkindtag højt, vil jeg anbefale dig at skifte dit kalk og magnesiumprodukt ud med et produkt udelukkende med magnesium. Magnesium medvirker til at regulere, at der ikke kommer for meget kalk ind i cellerne. For meget kalk i cellerne kan nemlig give muskelkramper, så med mindre dit kalkindtag er meget lavt, vil et produkt udelukkende med magnesium være godt til kramperne.

Holder du pause med kalken, kan det måske give dig mulighed for at se, hvilken effekt det har på vægten.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*