Er der forskel på æbleeddike og æblecidereddike?

Har fået at vide at jeg skal tage ufiltreret æblecidereddike. Det kunne jeg ikke finde men fandt noget ufiltreret æbleeddike. Er æbleeddike og æblecidereddike det samme? Får man det samme ud af begge produkter?

E

 


 

Det er et interessant spørgsmål, du stiller, for begreberne æbleeddike og æblecidereddike bruges i flæng, men der er forskel.

Æbleeddike er eddike tilsat æblekoncentrat.

Æblecidereddike kan fremstilles på forskellige måder, men f.eks. ved at knuse æbler, så saften kommer ud og begynder at gære ved hjælp af den gær, der naturligt er på frugten. Først dannes alkohol og senere omdannes alkoholen til eddike. Frugtkødet sies herefter fra, og man har æblecidereddike – kort fortalt. Æblecidereddike er hermed baseret udelukkende på æbler fra start til slut.

Du vil få gavn af både æbleeddike og æblecidereddike, men æblecidereddiken vil sandsynligvis indeholde flere organiske syrer og enzymer, der kan være gode for fordøjelsen og hermed sundheden generelt.

Prøv at tjekke ingredienslisten på din eddike. Indeholder den udelukkende æbler, må det være en æblecidereddike. Ellers vil den indeholde eddike og frugtkoncentrat.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*