Er der sundhedsfordele ved at drikke ioniseret vand?

Jeg er 64 år, i god fysisk kondition, da jeg vandrer en hel del, vejer 74 kg og er 176 cm høj – og hankøn.

1. Er det sundt at drikke ioniseret vand, som ifølge mange artikler vil hjælpe med at holde din krop basisk?

2. Hvis jeg fra aften ved 19-tiden ikke spiser igen før engang næste formiddag – altså 14 til 16 timer efter aftenmåltidet – er det sundt?

Og hvis jeg så drikker kaffe, når jeg vågner ved 6-tiden, vil den ønskede effekt ved fasten så forsvinde?

3. Er en drik med natriumbikarbonat og presset citron godt for dit helbred, eller?

På forhånd mange tak for svarene!

Jan

 


 

Vores væskebalance er afgørende for helbredet. Det er ikke kun kvantiteten af væskeindtaget, men også kvaliteten af vandet, som har betydning.

Med flere og flere fund af pesticidrester og andre kemikalier i drikkevandet, er vores grundvand truet. Dette i sig selv taler for, at det er sundere at drikke renset ioniseret vand.

Ioniseringsprocessen har dog flere fordele eksempelvis har vandet et højere indhold af antioxidanter. Som med alt andet kan du prøve dig ligeså stille frem og mærke efter, om det virker godt for dig. Dog skal du være varsom med at drikke basisk ioniseret vand til måltiderne, da du så kan fortynde mavesyren og få fordøjelsesproblemer.

Periodisk faste eller bevidste spisepauser på mellem 14-16 timer er sundt for langt de fleste mennesker. Det giver fordøjelsen ro, blodsukkeret bliver mere stabilt, og mange oplever en større mental klarhed. Hvis du drikker din kaffe sort, burde de gode effekter af fasten ikke blive ødelagt.

En drik med presset citron, som det første, når du bryder din faste er med til at sætte dine udrensningsprocesser i gang. At blande drikken med en tsk. natrium bikarbonat giver ifølge nogle kilder en bedre syrebasebalance i kroppen.

Drikken skal ligesom ioniseret basisk vand tages uden for måltiderne for ikke at ødelægge fordøjelsen. Man skal dog altid huske, at sådanne tiltag med ”tilskud” for at sikre en god syrebasebalance på ingen måde kan erstatte en sund livsstil.

Mange venlige hilsner

Maria Pinderup Langbak, læge og heilpraktiker

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*