Er der tungmetaller i influenza-vaccinen?

Jeg vil gerne spørge, om der er tungmetaller i influenza-vaccinen?

Jeg er 83 år. Synes du, at det er tilrådeligt at lade sig vaccinere?

Jeg har astma, men er ellers rask og rørig.

Venlig hilsen

Margit 

 


 

I produktresumeet er ikke angivet, at influenza-vaccinen indeholder tungmetaller, men til gengæld stoffer såsom formaldehyd og polysorbat 80.

Sundhedsstyrelsen anbefaler influenza-vaccinen til alle over 65 år.

Samtidigt er det oplyst, at den ikke virker 100 pct., og hos ældre kan man regne med, at den har effekt hos 30-50 pct. Det vil sige uanset, om man vælger vaccine eller ej, mener jeg, at man skal sørge for at styrke sit immunforsvar.

Særligt vigtigt er det at få nok D-vitamin. Flere studier har antydet, at hvis man har et højt nok D-vitamin i blodet, er det måske lige så effektivt som influenza-vaccinen.

For de fleste mennesker her på de nordlige breddegrader er det passende med et tilskud på 35 mikrogram. Samtidigt skal man sørge for at få nok C-vitamin via indtag af rigelige mængder grøntsager, frugt og bær – måske i kombination med et tilskud.

Da 80 pct. af vores immunforsvar findes i vores fordøjelsessystem, er det også vigtigt at give denne gode vilkår.

Her kan mælkesyrebakterier gøre en forskel sammen med en kost uden for mange stimulanser. På markedet findes også gode urter eller homøopatiske tilskud til yderligere at støtte vores indre militær.

Med venlige hilsner

Maria Pinderup Langbak, læge og heilpraktiker

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*