Er det okay at opvarme modermælkserstatning i mikrobølgeovn?

Jeg er blevet farmor til en lille dreng. Hans mor kan desværre ikke amme.

Nu overvejer de at købe en mikrobølgeovn, så de kan varme hans mælkeerstatning i den. Er der ikke mange dårlige ting ved en mikroovn?

Jeg har søgt en del på nettet, det er meget svært at finde ud af, hvad der er godt og skidt ved det.

Håber i kan hjælpe mig med lidt info.

Mvh. Farmor

 


 

Det er dejligt at mærke din interesse for dit barnebarns sundhed. Jeg kan godt forstå du synes det er svært at blive klog på mikrobølgeovne.

Mikrobølgeovne fungerer ved, at elektromagnetiske mikrobølger trænger ind i maden. Der bringer de vand-, protein- og fedtmolekylerne i svingninger. Helt op til 5 mia. gange pr. sekund. Energien opvarmer maden kraftigt indefra. Selve ovnen og madens beholdere bliver ved med at være kolde – de påvirkes ikke af selve mikrobølgerne. Men de opvarmes jo selvfølgelig af maden.

Vand bliver bedst opvarmet, så det kan godt give en ujævn opvarmning af maden.

Der er lavet nogle undersøgelser, som tyder på, at mikrobølgeovne ikke er godt for sundheden. Bl.a har studier vist, at der forsvinder flere antioxidanter ved mikrobølge-opvarmning end ved almindelig opvarmning. Andre undersøgelser har dog vist, at det ikke er tilfældet. Forskerne er altså ikke enige.

Jeg har selv valgt at lade tvivlen komme mig og mine børn tilgode, og jeg har derfor ikke en mikrobølgeovn.

For en lille ny familie er det vigtigt, at ting fungerer nemt og hurtigt. Der er meget at se til med en lille baby i huset.

Det er selvfølgelig helt op til dem, hvordan de vil indrette sig. Men måske ved de ikke, at der er kommet en maskine på markedet som netop er beregnet til at opvarme modermælkserstatning. Den minder lidt om en el-kedel til at stå på køkkenbordet. Den hedder Tommee Tippee.

God fornøjelse med barnebarnet.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

1 kommentar

  • Niels Christensen siger:

    Strålingsforsker Sianette Kwee fandt desuden at mikrobølgeovne er utætte og udsender skadelige mikrobølger ud i lokalet, hvor de står. Ovnen bliver mere utæt med alderen, så gamle ovne er værst. Jeg har skilt mig af med min mikrobølgeovn.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *