Nyheder

Er din hverdag en fest?

18. oktober 2006

Engang hørte vin og øl sig til fest og weekender, men i dag indtager mange af os det også til hverdag. Derfor kan det nemt blive til en del genstande i løbet af en uge.

Sundhedsstyrelsens anbefaler at:

· Kvinder maks. drikker 14 genstande om ugen

· Mænd maks. drikker 21 genstande om ugen

· Vi maks. drikker 5 genstande på én gang – fx på en aften

Alkohol er tomme kalorierTomme kalorier er produkter, der ikke bidrager med vigtige næringsstoffer til kroppen, men derimod bidrager med meget energi. Det er fx slik, sodavand, chokolade, alkohol og lignende. Mange forbinder ikke alkohol med energi, da det ikke mætter på samme måde som fast føde, men øl, vin, spiritus, drinks, shots mv. indeholder alle en masse energi. Helt præcist indeholder 1 gram alkohol 29 kJ, som er mere end proteiner og kulhydrater (17 kJ) og lidt mindre end fedt (38 kJ). Alkoholiske drikke har således et stort energiindhold.

Ikke plads til for meget sødtTil hverdag “glemmer” vi nogle gange hvor meget energi vi rent faktisk indtager, når vi skænker det ene glas vin op efter det andet.

Men hvor mange genstande drikker vi danskere i gennemsnit om ugen?

· Kvinder drikker 8

· Mænd drikker 15

Er du som de fleste, betyder det, at der ikke er så meget plads til den søde tand.

For kvinder er der udover de 8 genstande plads til ½ l sodavand og 50 g chokolade om ugen, hvis du samtidig er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen.

For mænd er der udover de 15 genstande plads til ½ l sodavand og 100 g chokolade om ugen, hvis du samtidig er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Forrige artikelStress er næsten lige så farligt som tobak

Næste artikelTag miljøet med under armen